Extravagáns bel- és kültéri  virágtartó ötletek, megoldások

Mozgasd meg a fantáziád! Virágtartókat vásárolhatsz is, de sok mindent felhasználhatsz a háztartásodból is.

Nézd meg a kertlap Kertészeti Webáruház kaspóválasztékát!

Fénycserép

A legújabb bolondság a világító virágcserép. Hogy miért hívom bolondságnak? Mert a növényeket általában nem alulról szokás megvilágítani. Hiszen így vajmi kevés esélye jut a fotoszintézisre. A háziak azonban egzotikus hangulatvilágítást biztosíthatnak egy esti randevú vagy vendégeskedés számára. A kültéri megoldások a legizgalmasabbak. A világító konténer az igazi szépség, képzeljük el a hétvégi házunk saját stégjén, a Balaton partján (vagy a horvát tengerparton). Akár színes izzókkal is!

világító cserepek

Tojáscserép

Ha közeledik a húsvét, akin eluralkodik a díszíthetnék, annak figyelmébe ajánlom a tojáscserepeket. A tojásokból se nem kiscsibe, se nem nyúl kel ki, hanem egy kedves fűszernövény, amiről mindjárt frissen vághatunk levelet a salátába.

tojáscserepek

Beltéri konyhakert

És íme az esztétikus küllemű beltéri konyhakert. Ha friss koktélparadicsomra, paprikára vagy éppen salátára fáj a fogunk, vagy télen is igényled a friss fűszernövényeket, ajánljuk a beltéri konyhakertet. Ültető közeg gyanánt hidropónikus rendszert, azaz talaj nélküli, tápoldatos rendszert használ. Lányok, asszonyok! Tiszta köröm, semmi kosz! A megvilágító felső rész viszonylag nagy távolságra emelhető, így követhetjük a növény növekedését, és a növényünk nem növi ki a helyét. Most már csak vízről és tápanyagpasztillákról kell gondoskodnunk. A programozott rendszer maga adagolja a vizet, maga végzi a megvilágítást, és figyelmeztet, ha víz vagy tápanyag utánpótlásra van szükség.

beltéri hidroponikus növénynevelő

Fejre állított virágtartó

Fejjel lefelé az erkélyen. Kitalálói esküsznek rá, hogy alkalmazásával nem csak hely takarítható meg, hanem elkerülhető a gyomosodás, a túlöntözés, és a gyors kiszáradás is. Csak azt nem tudjuk a növény mennyire élvezi ezt a pozitúrát. Ha koktélparadicsomra vágyunk, csak töltsünk virágföldet az acélvázas műanyag tartóba, ültessük be a palántát, és függesszük napos helyre. Ha fölülre vízadagolót is kerítünk, még az öntözésről sem kell gondoskodni.

fejre állított cserepek

Válaszd a fejjel lefelé felfüggeszthető paradicsomtermesztő zsákot. Ültethetsz bele szamócát, fűszernövényt, szobaborostyánt, díszcsalánt stb.

Élő fal

Kiskert a kanapé fölött. Vegyük le a posztert, és függesszük fel az élő falat. Napos helyre kerüljenek szukkulensek, árnyékba páfrányok. A cédrus keretben az ültető közeget háló tartja, az öntözés a keret fölött rögzített tálcából biztosítható. A felesleges víz az alsó tálcában gyűlik össze. Ha lábat is rendelünk hozzá, akár a padlóra is állíthatjuk.

Cikk ajánlat: Zöld falak, zöld homlokzatok

Kertészeti Webáruházunk termékajánlatában barátságos áron találhatsz zsebes zöldfalat, amely átengedi a vizet, hogy a túlöntözés veszélyét elhárítsa, ezért jó szívvel télikertekbe, balkonokra és kültérre ajánljuk.

élő fal

Patika edény nem orvosságnak

Akár az irodai íróasztalra is illik ez a régi patikák hangulatát idéző üvegedény, amelybe apró növekedésű páfrányt ültethetünk egy marék mohába. Az üvegtető biztosítja a páratartalmat. A kollégák biztos irigykednek majd, hogy az íróasztalán tart egy darabka természetet. Egy nagyobb méretű üvegedénybe már talajt és ennek aljára drénezési céllal, tetejére díszítő céllal kavicsokat is helyezhetünk.

Cikkek a kertlapon florárium témában

patikaedény floráriumnak

Növénytartó infúziós állvánnyal

Kórház, rendelőintézet nem is létezhet enélkül a minimalista környezetbe illő növénytartó nélkül! Ugye? Nem biztos, hogy pont ez az egy hiányossága van a magyar egészségügynek, de lehet, hogy javítaná a betegek lelkiállapotát, ami a gyógyulás egyik alapfeltétele. A magánklinikák tán még meg is engedhetnék maguknak. Vízadagolását állványra akasztott infúziós tasak biztosítja. Főleg azoknak a növénygyilkosoknak ajánlott, akiknek ritkán sikerül életben tartani szobanövényeiket. Mert idő hiányában elfelejtenek gondoskodni róluk.

infúziós állvány

Újra hasznosított holmik

Ha nem telik mindenféle csilli-villi, őrületes megoldásokra, akkor ajánlom a nagymama limlomjai közötti keresgélést! Mindenütt akadhatnak kopott lavórok, öreg, zománcozott vödrök, tejeskannák, Isten bocsá’ bilik, amelyek egyedi, falusias hangulatúvá varázsolják a teraszt, verandát, ha növényeket ültetünk beléjük. Az ötletek tárháza határtalan. Felhasználható az ócska bőrönd is.

Cikk ajánlat: Díszítés kagylókkal és csigákkalÜltess cipőbe!Ültessünk konténerbeKokedamaKreatív újrahasznosítás

kövirózsa és varjúháj dekoráció

Ha orientális hangulatra vágysz, ültess fásodott szárú óriásbambusz szárába! A bambusz szára belül üreges. Kártevőknek, gombáknak ellenáll, vízlepergető, természetes fénye van, nem kell lakkozni. Kertészeti Webáruházunkban is találsz óriásbambusz szárából készült bambusz növénytartót.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Kiskert-díszkert előadás sorozat