Virágkötés

Virágkötő Tanfolyam

Hobbi Virágkötés

gömb bedíszítése

tanfolyam-jelentkezesElőképzettséggel nem rendelkező, kézműves hajlamú, virágkötés iránt érdeklődők számára négy alkalmas, egész napos tavaszi illetve téli gyakorlati képzést tartunk szombat délutánonként a budapesti Oázis kertészetben. A gyakorlaton a résztvevők megismerkednek a virágkötészet alapjaival, és az évszaknak megfelelő dekorációkat készítenek, tavasszal anyák napi, tavaszi, télen a karácsonyi ünnepkörbe tartozó alkotások elkészítésére koncentrálunk. Az elkészített munkák hazavihetők.

Amit ajánlunk

 • 10 éves múltra visszatekintő, gyakorlat orientált program.
 • Oktató: Dr. Fekete Szabolcs Jelenleg is gyakorló virágkötő, OKJ-s tanfolyamon kisegítő oktató.
 • Szakmai előképzettség nem szükséges.
 • A gyakorlatot az Oázis Áruház patinás környezetében tartjuk, vásárlási lehetőséggel.
 • A hallgatóknak felajánljuk, hogy a hiányzott “órákat” ingyenes pótolhatják a következő gyakorlat alkalmával!
 • kedvezmények.
 • Egy hónap alatt megtanulsz virágcsokrot kötni, virágdekorációkat készíteni, amivel díszítheted otthonod, vagy alkalmi ajándékot adhatsz szeretteidnek, ismerőseidnek.
 • Itt megszerzett tudásodat otthon kamatoztathatod!
 • A program képesítést nem ad!
 • Ha ajándéknak szánod, az ajándékutalvány innen letölthető és kinyomtatható.

Hol? Mikor? Hányan?

 • Helyszín: Oázis kertészet, Budapest – Kőbánya, 1101 Budapest, Kőbányai út 47, előadóterem.
 • Időpont: 4 szombat, 10-16 óra.
 • Időtartam: 4×6 óra gyakorlat. A programon több rövidebb szünetet tartunk. Mindenkinek lehetősége van szabad mozgásra (mosdóhasználat, telefonálás, étkezés stb.)
 • Maximális létszám:  20 fő.

A tanfolyamot az aktuális jarványügyi előírások betartásával fogjuk megtartani. 

virágkötő tanfolyam 2019

Mit hozz magaddal?

 • Eszközigény: olló, metszőolló, kombinált fogó, éles kés, ragasztópisztoly (betéttel). Virágvágó olló ajánlat a Kertlap Kertészeti Webáruházból.
 • Ruházat: ajánlott a kesztyű és a kötény.
 • Az áruházban Snack és italautomata rendelkezésre áll. Azonban ajánlott enni és innivalót hozni.
 • Ha fotózni akarsz, használd a mobilod vagy használd a fényképezőgéped.
 • Ha jegyzetelni akarsz, hozz írószerszámot, jegyzetfüzetet.
ragasztópisztoly

 Mit vigyél haza?

 • Az alkotásaidat.

Kedves régi és ùj hallgatónk! A kezdők megismerkedhetnek a kötészet alapismereteivel, a kicsit gyakorlottabbak is sok új ismeretet sajátíthatnak el. Négy héten át, szombatonként 10-16 óráig szabadon engedheted fantáziádat. Dr. Fekete Szabolcs ès Dr. Siposné Solymos Márta sok gyakorlattal a hátuk mögött tartják a foglalkozásokat. Mindketten gyakorló virágkötők.

A 2021. őszi program – 4 szombat –

Az időpontok változtatásának jogát a járványhelyzetre tekintettel fenntartjuk!

1. október 30. – 10:00 -16:00 – első szombat –

Bevezető óra, eszköz- és anyagismeret, 1-3 szálas csokor készítése

Megismerkedünk a legfontosabb szerszámainkkal, azok funkcióival és azokkal az anyagokkal amelyeket az órák során használunk.

Csomagolás, kerek és 1-3 szálas nyújtott csokor készítés

Szoktatod az ujjaidat a csokorkötéshez. Meglátod, 1 szálból is műalkotás születik. Különböző módon be is csomagoljuk az alkotást. Extravagáns csomagolás extravagáns csomagolópapírokkal. Miután kezed már érezni kezdi a fogásokat, kerek és nyújtott csokrot készítünk. Sokat tanulsz ezen a napon. Az utolsó csokrot hazaviszed.
csomagolas krepp papírba

2. november 13. – 10:00 -16:00 – második szombat –

Őszi kopogtató készítése

Vessző vagy barka vagy szalma  alapú tavaszi kopogtató készítése élővirág vagy szárazvirág, szalag, toll díszítéssel. Szárazvirág díszítéskor nagy segítségedre lesz a ragasztópisztolyod, hogy a fantáziád szárnyalhasson. Akár éveken át is gyönyörködhetsz alkotásodban.

Asztaldekoráció készítés

Díszgyertyás asztaldíszt készítünk különböző ünnepi alkalmakra. Alkotásodat hazaviheted. Az alkotás kis átalakítással más ünnepi alkalommal is felhasználható! Cserepes szobanövény csomagolása színes krepp csomagolópapírba. A csomagolt cserepes díszt hazaviheted.

egy gyertyás asztaldísz

3.november 27. – 10:00 -16:00 – harmadik szombat –

Nyújtott, többszálas csokor készítése, csokor csomagolás

Csokorkötés gyakorlása. Nyújtott, karra fektethető menyasszonyi csokrot készítünk, be is csomagoljuk, meglátod, mennyivel ügyesebb és  fantáziadúsabb lettél!

Ajándék díszcsomagolás

Becsomagolhatod partira, évfordulóra szánt ajándékaidat, amiket magaddal hozol, és természetesen haza is viszel. Cserepes szobanövény csomagolása színes krepp csomagolópapírba. A csomagolt cserepes díszt hazaviheted.
Becsomagolt ajándékok

4.december 4. – 10:00 -16:00 – negyedik szombat –

Kitűző, szárazvirág-fejes szalvétagyűrű készítés

Élővirágból készíthetsz kitűzőt, ünnepivé teheted asztalodat egy szép szalvétagyűrűvel. Használni fogsz gyöngyöket, színes szalagokat, egzotikus szárazvirágokat. Az alkotásokat hazaviheted.

Adventi koszorú készítés

Kalásszal díszített aratókoszorú készítés, díszítés  kiegészítőkkel.

Virágkötő gyakorlat tematikája

adventi koszorú

Szakmai háttér

Dr. Fekete Szabolcs
virágkötő
Szirom Virágküldő Szolgálat – Virág-Háló Kft
Itt dolgozott: Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Isk. és SZIE Kertészettudományi Kar
Tanulmányok: Dísznövénytermesztés (volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem)
Végzés 2001.

A Kurzus ára

Részvételi díj 44.900 Ft.-, amelyet a jelentkezés visszaigazolása után utalj át.

További költség a kellék- és anyagköltség. Összege a teljes programra: 32.000 Ft.-. Ezt az összeget a helyszínen, az első foglalkozás előtt szedjük be.

Jelentkezés

Jelentkezés előtt kérjük tájékozódj az Általános Szerződési Feltételekről!

További információk telefonon: +36 30 919 5098 és emailben info@kertlap.hu

tanfolyam-jelentkezes

Ajánljuk szobanövényeidhez a Kertlap Kertészeti Webáruház megvásárolható kaspóinkat!

Ajándéknak szánod?

Ha ajándéknak szánod a virágkötés gyakorlatot, az alábbiak szerint járhat el:

 1. Jelentkezz a “jelentkezés most” gombra kattintva!tanfolyam ajándékba
 2. A megfelelő helyre írd be az ajándék szót.
 3. A részvételi díjat három munkanapon belül, az anyagköltséget a kezdési dátum előtt három munkanappal utalhatod át. Illetve bármilyen egyéb konstrukciót megbeszélhetünk email-ben.
 4. Ha mindez megtörtént, az ajándékutalvány innen letölthető és házilag kinyomtatható.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005939

tanfolyam-jelentkezes

Néhány sztori, és mindenre fény derül!

Volt olyan, hogy a remek ajándékot sikerült egy elfuserált csomagolásba rejtened? És az átadáskor mindjárt ki kellett menteni magad, hogy bocs, tudod milyen ügyetlen vagyok? A csomagolás nem sikerült a legjobban, de jó szívvel adom. Így folytatod. Erre mi így érvelünk: Majd mi megtanítunk csomagolni! Ugyan! Nem fogok csomagolni! Majd becsomagoltatom az üzletben! Szinte hallom is az ellenérvet. De nem mindent csomagolnak be az üzletben, és nem is abba a csomagolóanyagba, ami neked vagy főleg a megajándékozottnak tetszik. Na, és az a csomag úgy fog festeni, mintha az üzlet ajándékát adnád át, nem a tiédet. Hiszen éppen a te és a megajándékozott személyiségének nincs nyoma a csomagoláson. Te azonban hamarosan egyedi, a megajándékozott számára legkedvesebb kézműves szintű csomagolásban tudod majd prezentálni az ajándékaidat!

Nézzünk egy másik sztorit! Jön az év vége, megilleti egy csokor virág az osztályfőnököt, az angoltanárt, aki mégsem buktatta meg a gyereket, jön a ballagás stb. stb.. Aztán ugye ott vannak a családi évfordulók. Vagy egy parti. Nálunk megtanulsz csokrot kötni. A virág, a kellék rendkívül drága manapság. Talán te is észre fogod venni abból hogy a részvételi díj majdnem felét az anyagköltség viszi el. És még mindig hol van mindez a bolti ártól! De tanáraink segítségével olyan szintre fogsz eljutni, hogy három szál virágból is elő fogod varázsolni a világ legszebb bukétáját, aminek értékét ránézésre is négy számjegyűre fogják becsülni. Mellé mindjárt elmondod a vágott virágok gondozására vonatkozó tudnivalókat, amiket tanárainktól tanultál.  És ki ne örülne egy exkluzív, hosszan tartó csokornak, ami, míg el nem hervad, téged dicsér?

tűzött csokor

Tűzött csokor

Egy újabb történet! Vendégek jönnek ilyen-olyan alkalomból, külföldről, belföldről, barátok, kollégák, családtagok. Főzöl-sütsz már több napja. Az ízletes étel emléke mennyivel mélyebb benyomást hagy, mennyivel több dicséretet kaphatsz, ha a szervírozásra is odafigyelsz! Ennek pedig fontos része az asztaldísz, az egyedi szalvétagyűrű is. Mindenki szívesebben, hosszabban fog visszaemlékezni akár a birka pörköltedre is, ha egy stílusában illó terítékkel várod a vendégeket, akik rusztikus asztaldísz körül ülve fogyasztják a remekül sikerült eledelt, jó bor kíséretében!

Na hagyjuk ki azt sem, hogy tartós száraz virágokkal, kellékekkel dekorálhatod otthonod. A száraz készítményeket pedig kis átalakítással többször is, különböző alkalmakkor felhasználhatod.

Hamarosan magad oldod meg ezeket a feladatokat. Mégpedig úgy, hogy közben élvezheted az alkotás örömét. Ja, hogy még spóroltál is azzal, hogy nem készen vásároltad a dekorációt, a virágcsokorra valót pedig a piacon szerezted be? Az csak a ráadás!

Csak néhány példát említettünk, de több oldalnyit sorolhatnánk, amiből rájöhetsz, hogy végre találtál egy hasznos programot, ahol kiélheted kreativitásodat, és ami idővel behozza az árát. Megtanulhatod a csokorkészítés alapvető mesterfogásait, megtanulhatsz fonott, fűzött és tűzött dekorációkat készíteni, betekintést nyerhetsz a száraz dísz készítésének praktikáiba, megismerkedhetsz a hidegen és melegen ragasztott készítmények előállításával, a koszorúkészítése alapjaival, a szimbolikus virágkötészeti alkotások elkészítésével. Eésztvevőink az ország egész területéről, valamint Szlovákiából is érkeznek.

csoportkép

Mit mondanak hallgatóink?

Az még kimaradt, hogy elmondjam, annyira megszerettem a virágkötészetet, hogy nem múlhat el nap, hogy ne készítsek valamit! Nem tudom, mi lesz ebből! Köszönhetem annak, hogy nem indult el a hétvégi spanyol tanfolyam és régi vágyamnak engedtem. Azóta a szunnyadó egyik énem nagyon felébredt! Köszönöm!!
Sz. Zsuzsa

Nagyon köszönöm, számomra sokat adott, bepillanthattam a virágkötés lényegébe, azt, hogy minden csokorban benne van annak a lelke, aki készíti, kioldja a feszültséget, elfelejtheted a gondjaidat, bánatot de feltölt és más dimenzióba emel. Köszönöm, hogy nem sajnáltad az energiát, az odaadásodat és a türelmedet !!! Tanárként jó volt tapasztalni, hogy nem szorosan csak az adott témát dolgoztad fel, hanem sok új információval a téma hátterét is bemutattad. Nagyszerű volt, hogy kibontakoztathattuk a fantáziánkat.
Köszönöm a magam és jó néhányunk nevében!!!
Remélem lesz folytatás én szívesen tanulnék még többet a virágkötészetről!!!!
D. Dusza

… Oly mértékben sikeres volt, hogy kedvet kaptam, és azóta beiratkoztam egy OKJ-s képzésre is, amit szintén nagy kedvvel csinálok. Emiatt ma már okafogyottá vált a hobbi szinten való tanulás.
Elvitathatatlan érdemetek, hogy még erősebbé vált a szakma iránti szeretetem, jól és hasznosan töltöttem Veletek az időmet. Szép emlékeim vannak, nagyon köszönöm.
További hasznos időtöltést kívánva küldöm üdvözletem a “fiúk”-nak is, természetesen Neked is!
S. Márta

Köszönöm az elmúlt hónapot, számomra nagyon élvezetes, és hasznos volt. Remélem lesz alkalmam, hogy még tovább fejlődjek, persze sok-sok gyakorlással. Büszkén mutogatom a szép oklevelemet is!
Köszönettel I. Krisztina

A nejem jár oda. Nagyon boldogságos az egész neki. Köszi. Zsolt

Egyéb információk

Keress minket a FaceBook-on is: virágkötés

tanfolyam-jelentkezes

Tartsd velünk a kapcsolatot, iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás