Ültess cipőbe!

Elhordtad a cipődet? Ki ne dobd! Ültess cipőbe! A cipő virágtartónak ott a helye a rusztikus kertekben.

Kicsi a kerted? Nincs is? Ültess cipőbe! Még a cipőfűzőt sem muszáj kihúznod. Tömd meg földdel és ültess bele virágot. Majdnem ilyen egyszerű…

A cipő lehet bakancs, tűsarkú, színes, elegáns, elnyűtt vagy új kinézetű. Ne hagyd ki a gumicsizmát sem! Mindegyiknek megvan a maga sajátos hangulata.

Na, és mit gondolsz, milyen az új függő kosár divat? Csak ültess gumicsizmába, amelyet felfüggesztenél így:

növények gumicsizmában

Útmutató cipőbe ültetéshez

Szeszélyes ötlet, amikor az elnyűtt cipőkben egynyári virágok pompáznak. Így lesz a limlomból extravagáns konténer. Tartósabb felhasználásra ültess bőrcipőbe vagy gumicipőbe, gumicsizmába. Ha már eleve lyukas a cipő, vagy jól átereszti a vizet, az a legnagyobb öröm. Mert még lyukat sem kell vágni rá, hogy a felesleges víz kifolyjon. Talán mondani sem kell, hogy kis cipőbe nem ültetünk fákat, bokrokat, de répát sem! Hanem mutatós kikandikáló, leomló apróságokat, amelyek lassan fejlődnek, és eleve is apró termetűek, sekélyen gyökereznek.

A talpbetétet vedd ki a cipőből. Húzz a cipődbe kaptafát, állítsd talppal felfelé és fúrj a talpába néhány lyukat. Ezek lesznek a vízelvezető nyílások. Ha kifűződ a cipőt, már amelyiket lehet, nagyobb lesz a hely a növények gyökerének. Ha viszont befűzve marad, jobban megtartja a formáját.

ültess cipőkbe

Lapogass a cipőbe földet úgy, hogy mindenhová jusson, ne maradjon levegős rész. Csinálj helyet a növénynek. Legegyszerűbb, ha vakolókanalat használsz. Öntözd be szórófejes öntözőkannával, ültesd bele a palántát., szórj rá földet, nyomkodd le, öntözd meg újra, és már kész is vagy!

Ha gumicsizmába ültetnél, tömd ki újságpapírral az alsó részét. Ha állítani akarod a csizmát, jó, ha nehezékként az orrába kavicsot teszel. Utána jön az újságpapír, erre virágföld. A többi a már leírtak szerint mehet.

Cikk ajánlat:  Kreatív újrahasznosításRusztikus kerti ötletek;

 

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa