Biokertész (előadás + gyakorlat)

biokertész

Ismeretterjesztés elméletben és gyakorlatban

paradicsom kötözés

 

Aktuális teendők vegyszermentes kertedben 

Jutka mama hetente jelentkezik élőben!
Kövesd és kérdezz tőle!

Jutka mama segít, hogy környezettudatos szemlélettel el tudd látni magad és családod kedvenc terményeiddel, gyümölcseiddel.

Miről lesz szó?

Szeretnéd tudni, hogy ezen a héten még mit érdemes elvetni? Hogy most milyen betegségekre és kártevőkre figyelj és hogyan védekezz ellenük? Hogy milyen munkákat végezz el a gyümölcsösben és a díszkertben?

Jutka mama minden héten elmondja, hogy milyen aktuális biokertészeti munkákat végezzünk el a kertünkben, akár egy kalendáriumban! Beszél hiánybetegségekről, komposztálásról, mulcsozásról, az egyes növényfajták tulajdonságairól stb.

A bejelentkezések során csupa aktuális és praktikus tanácsot kaptok, amit azonnal alkalmazhattok a saját kertetekben. Az óra végén Jutka mama kertjét is bebarangoljuk és megnézzük, hogy hétről hétre hogy változik a kert. A hallottak-látottak kapcsán mindig sok kérdés felmerül a résztvevőkben, ezekre is azonnal választ kaptok.

Tematika

A bejelentkezések a következő menetrend szerint zajlanak:

1. Aktuális teendők a veteményesben: az adott időszakban mit lehet vetni, palántázni, szüretelni, mi ellen kell védekezni és hogyan stb.

2. Aktuális teendők a gyümölcsösben: eper, málna, cseresznye stb. ültetése, gondozása, mi ellen kell védekezni stb.

3. Aktuális teendők a díszkertben

4. Egy növény (pl. paradicsom, málna stb.) vagy tevékenység (pl. mulcsozás, öntözés stb.) részletesebb bemutatása

5. Videós körséta Jutka mama kertjében

6. Kérdések és válaszok egy-egy blokk után

A programhoz kapcsolódó extrák

1. Ingyenes hozzáférés az előadások rögzített anyagához: Az egyes alkalmakat rögzítjük és a linkeket elküldjük a résztvevőknek, amihez a tanfolyam végéig kapnak hozzáférést. Ez benne van a tanfolyam árában.

2. Ingyenes konzultációs lehetőség Egy zárt Facebook csoportot is létrehoztunk, ahol a résztvevők a program ideje alatt kérdezhetnek Jutka mamától. A csoporthoz és így az ingyenes szaktanácsadáshoz csak az aktuális program résztvevőinek van hozzáférése.

3. Az előadások anyaga pdf formátumban: Aki szeretné az előadások anyagát is.

FONTOS! A tananyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos őket lemásolni, harmadik félnek továbbítani, üzleti célra felhasználni.

Jelentkezés előtt kérjük nézd át az Általános Szerződési Feltételeket!

További információk/jelentkezés: Aktuális biokertészeti teendők online tanfolyam

Szakmai háttér

Jakab Lászlóné, vagyis Jutka mama,  a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főkertészeként már sikerrel tartott foglalkozott laikus érdeklődőkkel a „Múzeumok Mindenkinek” Program keretében. Most a mi hallgatóinkkal osztja meg tudását.  Jutka széles szakmai látóterét bizonyítja, hogy  évek óta részt vesz erdélyi etnobotanikai programokban is. Cikkeit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Közleményeiben olvashatod!

Ajánljuk figyelmedbe palántázás, csíráztatás, termesztés témakörben termékeinket, valamint LED növénynevelő izzóinkat, amelyeket a Kertlap kertészeti Webáruházban vásárolhatsz meg.

Biokertész Gyakorlat – ezt csináld a kertedben!

A Biokertész Gyakorlat helyszíne a szentendrei skanzen. Legközelebbi tanfolyamunk 2020 márciusában kezdődik.

Öt alkalmas Biokertész Gyakorlaton élesben alkalmazhatod tudásodat.

biokertész gyakorlatMárcius, április, május, június, szeptember, hónapokban, havonta egy alkalommal (tervezett időpontok, a változtatás jogát fenntartjuk), szombat délelőtt gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhetnek a résztvevők az aktuális biokertészeti teendőkkel, növényvédelmi feladatokkal. A kertben Jutka mama vezetésével végzed el az aktuális tennivalókat! A gyakorlathoz szükséges elméleti tudásod a gyakorlati alkalmakon kiegészülnek további hasznos információkkal.

Jelentkezés előtt kérjük nézd át az Általános Szerződési Feltételeket!

További információk, pontos dátum, jelentkezés: Biokertész Gyakorlat

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005939

Tartsd velünk a kapcsolatot, iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás