Biokertész

Biokertész Tanfolyam

Ismeretterjesztés elméletben és gyakorlatban

paradicsom kötözés program-jelentkezes

Aktuális teendők vegyszermentes kertedben 

Jutka mama hetente jelentkezik élőben!
Kövesd és kérdezz tőle!

Jutka mama segít, hogy környezettudatos szemlélettel el tudd látni magad és családod kedvenc terményeiddel, gyümölcseiddel.

Miről lesz szó?

Szeretnéd tudni, hogy ezen a héten még mit érdemes elvetni? Hogy most milyen betegségekre és kártevőkre figyelj és hogyan védekezz ellenük? Hogy milyen munkákat végezz el a gyümölcsösben és a díszkertben?

Jutka mama minden héten elmondja, hogy milyen aktuális biokertészeti munkákat végezzünk el a kertünkben, akár egy kalendáriumban! Beszél hiánybetegségekről, komposztálásról, mulcsozásról, az egyes növényfajták tulajdonságairól stb.

A bejelentkezések során csupa aktuális és praktikus tanácsot kaptok, amit azonnal alkalmazhattok a saját kertetekben. Az óra végén Jutka mama kertjét is bebarangoljuk és megnézzük, hogy hétről hétre hogy változik a kert. A hallottak-látottak kapcsán mindig sok kérdés felmerül a résztvevőkben, ezekre is azonnal választ kaptok.

Tematika

A bejelentkezések a következő menetrend szerint zajlanak:

1. Aktuális teendők a veteményesben: az adott időszakban mit lehet vetni, palántázni, szüretelni, mi ellen kell védekezni és hogyan stb.

2. Aktuális teendők a gyümölcsösben: eper, málna, cseresznye stb. ültetése, gondozása, mi ellen kell védekezni stb.

3. Aktuális teendők a díszkertben

4. Egy növény (pl. paradicsom, málna stb.) vagy tevékenység (pl. mulcsozás, öntözés stb.) részletesebb bemutatása

5. Videós körséta Jutka mama kertjében

6. Kérdések és válaszok egy-egy blokk után

A programhoz kapcsolódó extrák

1. Ingyenes hozzáférés az előadások rögzített anyagához: Az egyes alkalmakat rögzítjük és a linkeket elküldjük a résztvevőknek, amihez a tanfolyam végéig kapnak hozzáférést. Ez benne van a tanfolyam árában.

2. Ingyenes konzultációs lehetőség Egy zárt Facebook csoportot is létrehoztunk, ahol a résztvevők a program ideje alatt kérdezhetnek Jutka mamától. A csoporthoz és így az ingyenes szaktanácsadáshoz csak az aktuális program résztvevőinek van hozzáférése.

3. Az előadások anyaga pdf formátumban: Aki szeretné az előadások anyagát is, 4.900 Ft-ért tudja igényelni. Így később visszakeresheti a tananyagot.

FONTOS! A tananyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos őket lemásolni, harmadik félnek továbbítani, üzleti célra felhasználni.

Információk – 20201

ELső turnus: később kerül kiírásra

Időtartam: keddenként egy-egy óra, benne kérdezési lehetőséggel 17:00-18:00

Előadó: Jutka mama: Jakab Jutka, kertészmérnök, a szentendrei Skanzen volt főkertésze

Ár : őszi turnus / 8 alkalom 11.900 Ft., előadásokkal együtt 16.800 Ft.

Létszám: Az online programon sok fő részt tud venni, de a kérdések és konzultációs lehetőség miatt korlátozzuk a résztvevők számát, ezért ha érdekel a tanfolyam, jelentkezz mielőbb!

Online hozzáférés: a Zoom rendszeren keresztül, erről a következő részben olvashatsz.

Szakmai háttér

Jakab Lászlóné, vagyis Jutka mama,  a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főkertészeként már sikerrel tartott foglalkozott laikus érdeklődőkkel a „Múzeumok Mindenkinek” Program keretében. Most a mi hallgatóinkkal osztja meg tudását.  Jutka széles szakmai látóterét bizonyítja, hogy  évek óta részt vesz erdélyi etnobotanikai programokban is. Cikkeit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Közleményeiben olvashatod!

Jelentkezés

Jelentkezés előtt kérjük nézd át az Általános Szerződési Feltételeket!

A megjegyzés rovatba írd be biokertész online, Előadással, előadás nélkül.

Ajánljuk figyelmedbe palántázás, csíráztatás, termesztés témakörben termékeinket, valamint LED növénynevelő izzóinkat, amelyeket a Kertlap kertészeti Webáruházban vásárolhatsz meg.

program-jelentkezes

Ajándéknak szánod ezt a programot?

tanfolyam ajándékba

Ha ajándéknak szánod a programot, az alábbiak szerint járhat el:

  1. Jelentkezz a “jelentkezés most” gombra kattintva!
  2. A megfelelő helyre írd be az ajándék szót.
  3. Az előleget három munkanapon belül, a maradék összeget a kezdési dátum előtt három munkanappal utalhatod át. Illetve bármilyen egyéb konstrukciót megbeszélhetünk email-ben.
  4. Ha mindez megtörtént,
    az ajándékutalvány innen letölthető és házilag kinyomtatható.

További információk telefonon: +36 30 919 5098 és emailben info@kertlap.hu

program-jelentkezes

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005939

Biokertész Gyakorlat – ezt csináld a kertedben!

A Biokertész Gyakorlat helyszíne a szentendrei skanzen. Legközelebbi tanfolyamunk 2020 márciusában kezdődik.

Öt alkalmas Biokertész Gyakorlaton élesben alkalmazhatod tudásodat.

Március, április, május, június, szeptember, hónapokban, havonta egy alkalommal, gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhetnek a résztvevők az aktuális biokertészeti teendőkkel, növényvédelmi feladatokkal. A kertben Jutka mama vezetésével végzed el az aktuális tennivalókat! A gyakorlathoz szükséges elméleti tudásod a gyakorlati alkalmakon kiegészülnek további hasznos információkkal.

További információ: Biokertész Gyakorlat

Jutka mama bemutatja kertjét, és beszél az aktuális teendőkről is itt:  Jutka mama kertje

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005939

Mit mondanak hallgatóink?

Nagyon tetszett a szombati biokertész témanap, és a nagyon kedves, tapasztalt Judit “néni”. Az átadott információkat kezdem alkalmazni. Nagyon köszönöm!
Köszönettel: W. Béla

Üdvözöllek Titeket, és nagyon köszönöm a múltkori szombatot! NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAM, SOK HASZNOS DOLGOT TANULTAM EGY HITELES, NAGY TUDÁSÚ SZAKEMBERTŐL!
Szeretettel: T. Éva

Kb. 10 évvel ezelőtt elvégeztem egy biogazdálkodási tanfolyamot, vizsgáztam belőle. De ez csak elméleti oktatás volt. Azóta is gyakorló biokertész vagyok, könyvekből próbálom magam képezni, illetve saját tapasztalat alapján művelem a kertemet.  Évek óta kerestem egy ilyen típusú tanfolyamot, ahol  gyakorlat is van. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek…
… A témanap is nagyon sokat segített, sokat tudok belőle hasznosítani. Bízok benne, hogy lesz még a gyakorlatra alkalom.
Üdvözlettel:N. Gabriella

Nagyon tetszett nekünk a szombati előadás, nagyon élveztük Jutka magasszínvonalú, élvezetes előadásmódját! A jövőben figyelemmel kísérjük a programjaitokat, egészen biztos, hogy fogunk még találkozni!…
Üdvözlünk Benneteket,
Géza & Tánya

Tartsd velünk a kapcsolatot, iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás