Legyen saját konyhakerted

Újév táján elképesztően megnő a súlycsökkentő, diétás testedzéssel kapcsolatos ajánlatok, és az ajánlatokat keresők száma. Év elején tolongás van a konditermek körül is, részben az új kezdet reményében, részben az ünnepi lakmározás ellentételezéseként. Íme a mi ajánlatunk:

Saját konyhakert, jó és olcsó étel, jó egészség!

konyhakert

Kettő az egyben – edzés és egészséges étkezés

Eddz, és egyben termeld meg saját gyümölcsödet, zöldségedet! Hogy miből áll az edzés? Természetesen a kertészkedésből. Ehhez nem kell tagsági, nem kell bérletet váltani. Az újév mantrája: egyél jobbat, élj jobban!

Persze nem kell lenézni azokat sem, akik keményen küzdenek azért, hogy megőrizzék alakjukat, vagy hogy lefogyjanak. De mennyivel jobb a kertben tenni-venni, mint a taposógépen pedálozni, vagy a futógépen trappolni! És ráadásul mindez a szabadban végezhető! Legalább ilyen hatásos a kertásás, a gereblyézés, az ültetés, hogy csak néhány tevékenységet említsünk, és máris eléred, hogy egészségesebben élj és étkezz az újévben.

konyhakert emelt ágyásban

A fotó a Kittenberger Élménykertben készült.

Miért termeljük meg, amit megeszünk?

Zöldségtermesztéssel kapcsolatos cikkeinket itt találod.

Saját zöldségeid megtermelése és fogyasztása az egészséges élet záloga. Ha kertészkedst, nem kell többé a kalóriatáblázatokat bújni, mert aktivitástól függően 250 -450 kalóriát el fogsz égetni naponta. Egy kis ásás, gyomlálás, öntözés, betakarítás, és a fogyás garantált. De a zsírégetés még nem minden! Hiszen a lehető legfrissebb zöldségeket fogyaszthatod, és pont azokat, amelyeket szeretsz. Megtermelheted kedvenc fűszereidet, sőt néhány könnyen tartható gyógynövényt is, amelyek segíteni fognak, hogy a betegségekkel szemben még ellenállóbak légy, és a kisebb betegségekből gyógyszerek szedése nélkül is meggyógyulj.

Cikk ajánlat: Gyógy- és fűszernövények a házikertbenGyógynövények termesztéseÉvelő fűszernövények

Ha tudjuk, hogy mit és hogyan akarunk termelni, elméletben és gyakorlatban is elsajátítjuk a kiskerti termesztés csínját-bínját, akkor a friss levegőn való tevékenységgel együtt szellemileg is frissebbek leszünk, ami egyéb tevékenységünkre is kihat.

paradicsom ültetőzsákban

A fotó a Kittenberger kertekben készült.

Nincs kerted? az se akadályozzon: Hányj fittyet a megszokott dolgokra, és ültess zsákba!

Spórolj többet, szakíts nagyot!

Ne a konditeremre és étrend kiegészítőkre, fogyást segítő tablettákra költsünk, hanem invesztáljunk a kiskerti termesztéshez szükséges tudás megszerzésébe, vetőmagba, palántába, és még anyagilag is jobban járunk, mert az elkötött pénz, a ráfordított idő kamatostul megtérül, ha a hátsókertben, a tetőtéren, vagy egy közösségi kertben létrehozzuk saját konyhakertünket. A közösségi kert további előnye, hogy kialakul a közösségi szellem, barátokat szerzünk, ismereteket, netalán magvakat, palántákat cserélünk.

Gondolkodj el mindezen már az év elején, gondoljunk a roppanós, leveses, saját paradicsomunk zamatára, és kezdj új életet! Kertészkedj!

Nézz körül honlapunkon. Konyhakerttel kapcsolatos cikkeinket itt találod; Palántaneveléssel kapcsolatos cikkeinket itt találod.

Olvasd havi bontású Kalendáriumunkat!

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa