Irány a Kittenberger Élménykert, 2020. június 20-án

Egynapos buszos program

A Kittenberger kerteket nézd meg a kertlap.hu kertbarátaival! Specialitásunk: jó hangulat, szakember, akitől kérdezni is lehet, házi pálinka (szigorúan felnőtteknek), gyümölcslé és pogácsa!

Szeretettel várjuk a kertbarátokat növénykedvelőket, családokat! A program családbarát, 10 év feletti gyerekek részvételét ajánljuk.

Mintakert látogatás Dorogi Zsolt vezetésével, egynapos buszos program keretében. A kertben játszótér, óriás fűszerspirál kilátással, étkezési és növényvásárlási lehetőség vár!

A 2017-es kirándulásunkon készült fotók: Kittenberger Garten

1. Indulás

Indulás: reggel 7-kor a Kongresszusi Központ parkolója elől.
Irány: Budapest-Schiltern-Budapest Lehetőség van az autópálya melletti benzinkutaknál csatlakozni hozzánk. Erre az igényt jelentkezéskor írd meg!
Utazás egy rövid pihenővel.

2. A helyszín

Cím:
Kittenberger Erlebnisgarten
Laabergstrasse 15, 3553 Schiltern

Kirándulás, Kittenberger kertek, 2016.

A Kittenberger család 30 éve folyamatosan tervezi és alakítja a 2,2 ha-os, élménykertnek nevezett témagyűjteményt. – Írja a zoldmuves.hu. Mintakerteknek is hívhatnánk, de ennél jóval többet akar nyújtani, és többet is nyújt az Ausztria szerte ismert, több mint 30 különböző egységet magába foglaló kert. A családi vállalkozás a mintakerteket az eladás növelése céljából hozta létre, de egyben értéket is teremtett!

A látogató nem unatkozik: egymásba fonódóan változatos dombokon, kapukon, medencék mellett, rózsák között sétálhat 40 kertben, akár egy egész napon keresztül is. Évről évre újabb ötletekkel gazdagítják a kertet. A bejáratnál rögtön eldönthetjük, hogy keleti irányba, a japánkert felé induljunk-e el, avagy nyugatra, a toszkán kert legyen az első célpontunk. Középen a kert szíve, egy zöld aréna található, ahol komolyzenei koncerteket, kabaréesteket rendeznek, illetve szabadtéri esküvőknek is helyet ad. Nyáron tízezer fajta rózsa örvendeztet meg virágaival.

Kittenberger kertek megtekintése vezetéssel

Kittenberger kertek megtekintése vezetéssel

Kerti témák:

 1. Japánkert
 2. Toszkán kert
 3. Aréna
 4. Gyerekvilág a természetben
 5. Kísérletek kertje
 6. „Elégedett vagyok” kert
 7. Klemátisz-kert
 8. Fürdőtó biotóp
 9. Kert a fák alatt
 10. Fűkert
 11. A tűz kertje
 12. Szivárványkert
 13. A Nap háza
 14. Egészség vízkert
 15. Wellness kert
 16. Az erő helye
 17. Művészkert
 18. Labirintus – a közép megtalálása
 19. Rózsakert
 20. Lengőkert
 21. Borospince
 22. Parasztkert
 23. Fűszerspirál
 24. Kert a Feng Shui szerint
Kittenberger kertek

Az élménykertek fizikai, lelki és szellemi síkon is kínálnak „élményt”. Közülük az „erő helye” az a kert, amely a leginkább elgondolkodtatja a látogatót. Óriási, talán a világ legnagyobb fűszerspirálján sétálhatsz körbe, séta közben mintegy háromezer gyógy- és fűszernövényt csodálhatsz meg. Egy spirálvonalon haladva különböző idézetek, mondások olvashatóak kis táblákon elhelyezve. Egy gyöngyszem közülük: „Ha boldog akarsz lenni egy napig – iszol egyet. Ha boldog akarsz lenni egy évig, megházasodsz. Ha egy életen át boldog akarsz lenni, teremtesz egy kertet és kertész leszel.”

Az “Üvegház” éteremben lehet enni, inni. A hozzá kapcsolódó kertészeti áruházban pedig tízezer növény és kerti dekoráció között válogathatsz.

óriás fűszerspirál a Kittenberger kertekben

Óriás fűszerspirál kilátással, a Kittenberger kertekben.

3. program: séta a kertben

Az élménykert körüljárása dr. Fekete Szabolcs vezetéssel. Tervezett időintervallum: 11-14 óra.
Utána szabad program.

Indulás vissza Budapestre 17 órakor, érkezés Budapestre kb. 22 órakor. Ha lekési az visszaindulást, akkor meg kell oldania a hazajutást. De ilyen még sosem fordult elő!

Jelentkezés, költségek, kapcsolat

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő (útiköltség, szakember vezetése a kertben) körül. Az ár a buszbérlés költségétől függ! Hamarosan fixáljuk az árat. Az összeget számla ellenében kérjük átutalni a a 11773119-08501952 (dr. Garami Márta e.v.) számlaszámra. + a belépődíj: 9.9 EURO. (az ár változhat)

Törzsutas kedvezmény Ha már részt vettél valamelyik programunkon, írd meg a jelentkezéskor!

Egyéb kedvezmények

Jelentkezni névvel, a veled utazó személyek számával, 1 telefonszámmal (akivel a kapcsolatot tartjuk), 1 számlázási címmel (aki befizeti a részvételi díjat, annak a címére van szükség) az info@kertlap.hu címre küldött email-ben lehet. A jelentkezést csak a részvételi díj átutalásával tekintjük véglegesnek! Miután a busz befogadóképessége véges (maximum 53 fős), a helyfoglalás az részvételi díj utalásának függvényében történik.

Adatkezelési tájékoztató

 1. Először jelentkezz, de ne  utalj semmit!
 2. Megerősítő információt kapsz az árat és a férőhelyet illetően.
 3. A pénz utalása, befizetése előtt tájékozódj fizetési feltételeinkről!
 4. Utald át a fejenkénti 12.000 Ft.- részvételi díjat, ezzel lefoglaljuk a helyet (helyeket) a buszban.
 5. Az utalásról számlát kapsz email-ben, amelyben megadjuk, hogy hol fogsz ülni a buszban. A busz feltöltése a jelentkezések időrendi sorrendjében történik.

Várjuk  jelentkezésed!

Szabad helyek száma: nyolc fő

Hallgatói vélemények

Köszönjük a szép utat, gyönyörűket láttunk, sokat tanultunk! Köszönet Szabolcsnak is!

Köszönöm  a képeket, nagyon jó sikerült szerintem a kirándulás, nagyon jól éreztem magam, még egyszer köszönöm a szervezést!

Szép kirándulás volt, köszönöm még egyszer. Örülök a képeknek is!
séta a Kittenberger élménykertben
Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás