Buja színek a kertben kánnával

A kánna buja trópusi színeket visz a kertedbe. Nagy, élénk színű virágai és feltűnő lombozata nagyszerű kiegészítője minden kertnek. Íme néhány tipp, amelyek segítségével egész őszig lenyűgöző látványt hozhatsz létre a kánna segítségével.

Válaszd ki a megfelelő helyet: A kánna növények teljes napsütésben virágoznak, ezért olyan helyet válassz számukra, ahol naponta legalább 6-8 óra közvetlen napfény éri. De nyári kánikula idején jobb számára a félárnyék. Győződj meg arról, hogy a terület jól vízvezető talajjal rendelkezik. A kánna különösen nagy melegben öntözést igényel. A kánna gondozásáról itt olvashatsz: Egy nüansznyi trópusi hangulat a karibi kánnával

Használd a kánnát fókuszpontként kerted tervezésében. Magas virágfürtük és merész lombozatuk vonzza a tekintetet, és a kánna ágyás a kert központi elemévé válhat.

kánna hibridek

A kánnák számos színben kaphatók, beleértve a pirosat, narancssárgát, sárgát és rózsaszínt. Tervezd meg a kánnák ültetését úgy, hogy e színek harmonikus keverékét mutassa. Fontold meg a színkerekek vagy az online színséma eszközök használatát, hogy megtaláld az egymáshoz legjobban illő kombinációkat. Ahelyett, hogy az egyes kánna növényeket szétszórva ültetnéd a kertben, csoportosíts őket. A tömeges ültetés drámaibb hatást kelt, és fokozza az egyes növények szépségét.

kánna-kúpvirág

Kánna-kúpvirág társítás, monokrom (egyszínű) színhatás, a sárga szín élénkségét kiemeli a téglafal. Cikk ajánlat: egyszínű kertek

Párosítsd a kannákat más növényekkel, amelyek kiegészítik színüket és formájukat. Például a Canna ‘Tropicanna’ csíkos leveleivel, amelyek meleg színe fokozza a trópusi hangulatot, lenyűgözően néz ki, ha olyan növényekkel kombinálják, amelyek kontrasztos, egyszínű lombozatúak.

Canna 'Tropicanna'

Canna ‘Tropicanna’

A kannák szeptemberig virulnak, a nyár végi kertek fakóságát küszöbölik ki más későig virágzó évelőkkel együtt, mint a kúpvirág, az izsópfű, zsálya és a napraforgó.

Néhány további példa társításra: A kánnát társíthatod tarkalevéllel, ezeknek a félárnyékot kedvelő növényeknek vonzó lombozata van, amely jól kiegészíti a kánnákat félárnyékos helyen. Egy másik, élénk színekkel rendelkező lombozatú társnövény lehet a díszcsalán, amely jól elüt a kannával, különösen vegyes szegélyekben vagy tartályokban. A szalviák különböző színűek és magasságúak, és kellemes vizuális hatást keltenek a kánnákkal társítva. A kánnához hasonlóan a dáliákat is nagyra tartják mutatós virágaik miatt, és ha együtt ültetik őket, lenyűgöző látványt nyújtanak. A kleopátra tűje magas, különleges hatású növény, kánnával ültetve érdekes textúrájúvá tehetik a kertet. A verbénák szép talajtakarást biztosítanak a magasabb kánnák tövében.

kánna-verbéna társítás

Kánna-verbéna társítással a színek és a lombozat kontrasztján túl takarod is a talajt, és óvod a napfény okozta gyors kiszáradástól.

Fontold meg olyan társnövények ültetését, amelyek vonzzák a beporzó rovarokat, a méheket és a pillangókat. Ez nemcsak az ökoszisztéma javára válik, hanem a kert általános egészségi állapotának és életerejének javításában is.

Hozz létre függőleges tagoltságot a kertedben úgy, hogy a kerti ágy hátuljára vagy közepére ültess kánnát, és helyezz el elé vagy köré alacsonyabb növényeket, amelyeket akár csoportosan is ültethetsz a magasságuk szerint. Ez a rétegzés növeli a vizuális élményt, és biztosítja, hogy minden növény elegendő napfényhez jusson.

kánna-tollbuga-zsálya

Kánna-tollbuga-zsálya társítás szintbeli tagoltságot és a textúrák játékát viszi a kertedben.

Ha korlátozott a helyed vagy rossz a talajminősége, a kánna konténerekben termeszthető. Ez lehetővé teszi, hogy megtaláld a tökéletes helyet számára, és akár át is teleltetheted a konténerben.

Ne felejtsd el ellenőrizni, hogy biztosítani tudod-e a kiválasztott kánna fajták speciális gondozási igényeit. Megfelelő tervezéssel és gondossággal a kánna alkalmazásával egzotikus hangulatot varázsolhatsz a kertedbe..

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Jelentkezz Kiskert előadás sorozatra