Miniatűr kert nem csak kerttulajdonosoknak!


Nincs saját kerted? Nincs kert a lakásodban? Ha nincs, csinálj magadnak! Készíts miniatűr kertet miniatűr növényekkel!

Mi a miniatűr kert?

A miniatűr kert szó szerint egy miniatűr élő kert. Egy kert, amit gondozhatsz, alakíthatsz kedved szerint. Miniatűr fák és cserjék, apró levelű évelők, talajtakaró növények alkotják. A miniatűr kert kiegészítője minimum egy kerti kiegészítő, ami jól szemlélteti az arányokat: kis asztalka, kis szék, esetleg hintaágy, híd.

Konténer miniatűr kerthez

Bármilyen konténert választhatsz, csak arra ügyelj, hogy vízelvető nyílása legyen. A nagy drénnyílást kávéfilterrel takarhatod. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a konténer alá tegyél alátétet, nehogy a kifolyó víz kárt tegyen a bútorodban. Kivéve, ha erre nem kell ügyelni, hiszen a konténer kültérre is elhelyezhető.

Talajként szerves kertészeti földkeveréket használj. A lényeg, hogy a talajkeverék könnyű és általános jellegű legyen. A talajt csak óvatosan nyomkodd le, annyira, hogy az öntözés során már ne tömörödjön jobban, és a kellékek nem fognak kimosódni.

Miniatűr kert berendezése, gondozása

A kellékek diktálják az arányokat. Ezért minden kellék arányaiban hasonló legyen. Ugyanúgy, mint amikor babaházat rendezel be. Először tervezd be a kellékeket, utána jöhetnek a növények.

miniatűr kerti bútorok

Beültetés előtt öntözd be a talajt. A beültetésnél legfontosabb követelmény az arányok betartása. A miniatűr fák szabják meg a kert magasságát. Az alacsony termetű évelők az aljnövényzetet vagy a virágágyásokat szimbolizálják. A fás növényeket metszéssel is kordában lehet tartani. A növények megválasztásánál légy figyelemmel arra, hogy milyen körülményeket tudsz vagy akarsz teremteni a konténered számára, amiben a kertet kialakítod, és csak azonos víz-, fény- és talajigényű növényeket társíts.

A növényválasztás, beültetés, kialakítás tekintetében kövesd a floráriumoknál leírtakat! Valamint a japán tájképi kert kialakításánál leírtakat. Mindenképpen lassan növekedő, nem csak a vásárlás időpontjában alacsony termetű növényeket válassz! Cikk ajánlat: A florárium növényeiA florárium gondozásaA floráriumok beépítéseSaikei, miniatűr táj

Minél apróbb a kert, annál gyakoribb öntözést kíván. Általában elmondhatjuk, naponta kell öntözni. Az öntözéshez permetezőt használhatsz. A gondozáshoz kövesd a floráriumoknál leírtakat.

miniatűr kert

Néhány ötlet miniatűr kert berendezéséhez

  • A berendezéskor először a fókuszpontnak szánt legnagyobb elemet helyez el.
  • Minden kelléket nyomd bele a talajba, hogy később is a helyükön maradjanak. Különben például a keti járólapok kimozdulnak.
  • járólapként használhatsz törött cserepeket.
  • A minikertben tavat is létrehozhatsz. Először készítsd elő a talajon a der helyét. A tavat egy lapos, kék kő szimbolizálhatja, a partot szórd körbe apró sóderrel. Terülő varjúháj vagy kakukkfű a tópartra, néhány díszfű csomó tehetik valósághűvé a tópartot.

 

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa