Rusztikus kerti ötletek

Idén kicsit máshogy lesz, mint tavaly! Rusztikus hangulatot kölcsönözhetsz kertednek. Figyelj arra, hogy, ami hasznos, az dekoratív is legyen!

cserepes növénydíszek

Kaspók mindenütt! Ha kerted van, ha balkonod van nagyon mutatósak az akár az utat, a lépcsőt, a bejárati ajtót szegélyező kaspóban elhelyezett növények.

kerti ajtó
Ha konyhakertünket kerítéssel védjük, még a legegyszerűbb megoldás is jobban fest, ha a kertkapu kovácsolt vas, vagy legalább részben egy-két kovácsoltvas elemmel egészül ki. Ezeket otthon is fellelhetjük a padláson, vagy olyan helyen, ahol mindenféle régi limlomot árulnak.

ültetőasztal

Az ültetőasztal a sufniban talált elemekből is elkészíthető. Szóba jöhet régi konyhaasztal, konyhakredenc, raklap. Egy kis tervezés, és már is előáll a rusztikus ültetőasztal. Amit ne feledjünk számításba venni: az asztal magassága (konyhapult magasság) , rakfelület, polcok, egyéb kellékek, kézzel könnyen elérhető szerszámtartó. Jó szolgálatot tesz hozzá egy bárszék, mielőtt a lábunk leszakad az álldogálástól.

kocsi

Mindenütt akadhatnak kopott lavórok, öreg, zománcozott vödrök, tejeskannák, kocsik, talicskák, hordók, Isten bocsá’ bilik, amelyek egyedi, falusias hangulatúvá varázsolják a teraszt, verandát, ha növényeket ültetünk beléjük. A megfelelő helyen, rafinált növényelrendezéssel, ezek mutatós konténerré alakíthatók. Az ötletek tárháza határtalan.

Ajánljuk  a Kertlap Kertészeti Webáruház megvásárolható kül- és beltéri kaspóinkat!

madárijesztő

Készítsünk madárijesztőt! Ezzel, ha a madarakat nem is biztos, hogy távol tartjuk, de egy kis kézügyességgel a rusztikus hangulat továbbfokozása garantált. Arról nem beszélve, hogy megint csak terítékre kerül az újrahasznosítást, és most már nem csak limlomokat, hanem ócska, nem használt ruhaneműt is fel tudunk használni. Ahogy a fotó is mutatja, a madárijesztő virágtartóvá is avanzsálhat. Ez az igaz kettő az egyben hasznosítás!

fűzbongaló

A vesszőből font kerítés nagyon naturális megjelenést biztosít kertünknek. Egyrészt természetes anyaga nem kelt feltűnést, virágzó bokraink előtérben maradnak. Érdekes szövete engedi, hogy játsszon rajta a fény, itt-ott átlátszik kicsit a kerítésen túli világ.  A vesszőkerítés nem annyira az emberi, mint inkább az állati betolakodókkal szemben hatásos segítség. – Írja a Vidéki Élet Magazin. Ezt ragozzuk tovább, ha fűzépítésre adjuk a fejünket. élő kerítést, vagy akár élő bungalót is készíthetünk a felnőttek és a gyereke örömére.

farakás

A farakás nem csak tűzrakáshoz szolgáltat fát, hanem menedéket is nyújt, például remek búvóhely sünök számára. De a bolygatatlan farakásban menedéket lelnek  a mezei egerek, rovarok, gyíkok is. Télen a baglyok találnak itt táplálékot. Elhelyezését tervezzük meg. A fotón szintén állatbúvóhelyül is szolgáló vesszőkerítés elé fektetett fatörzsek láthatók.

madáritató

Nyáron jó szolgálatot tesz, és mutatós is a madáritató, madárfürdő, állatitató. Ehhez nagyon sokféle edényt használhatunk, hasznosíthatunk. A fotón látható viszonylag mély, de megdöntött kaspóból könnyen isznak az állatok. Ha megfelelő mélységűt választunk, a felesleges csapadékvíz kifolyik belőle. Ajánlott cikk: Madárbarát kert

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa