Varázsolj tündérkertet babarózsával!

Így varázsolj tündérkertet babarózsával: metszd meg virágzás után, neveld nyírt sövénynek, ültesd a sétaút mellé. Bonsai növénnyé is nevelheted.

babarózsa virág

Kínából származik ez a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó, 23- méter lombhullató cserje (Prunus triloba), amely áprilisban borul virágba. Másik neve szilvarózsa, ami a szilva nemzetségbe tartozására utal. A Prunus nemzetség 200 faja jellemzően az Északi félteke mérsékelt övezetében található. A csonthéjasokként számon tartott gyümölcsök is idetartoznak. De díszcserjék, díszfák is találhatók közöttük.A Prunus név a latin prounos szóból származik, amely szilvafát jelent.

Cikk ajánlat:  dísz Cseresznyevirág; Babérmeggy, a téli kertek sztárjaJapán kajszi.

Teltvirágú fajtája (P. triloba ‘Multiplex’) a legtöbb kertben, falusi portán megtalálható. A lombfakadás előtt nyíló virágok az egész vesszőt hosszában elborítják. Mivel sarjakkal szaporodik, egész kis virágerdőt alkothat. Vörös bogyóit a madarak kedvelik.

babarózsa virágos hajtások

Nyíratlanul is szép határoló cserje, amely jól tartja a formáját. De néhány rügyre, a vessző kb. egyharmadára metszed vissza az elvirágzott vesszőket, dúsabb virágzásra számíthatsz a következő évben. A virágokat a rovarok előszeretettel látogatják. Ha a virágzás után levágott hajtásokat bedugod a földbe, azok nagy eséllyel meggyökeresednek. Sövénynek, de metszéssel fácskává is nevelheted. Miután könnyen kordában tartható, akár konténerben is tarthatod. A kora tavasszal levágott ágak kinyílnak a vázában. Hálás bonsai növény.

Meglehetősen igénytelen, ezért különösebb gondozást nem igényel. Napra, félárnyékba való, talajban nem válogat. Jól tűri a meszes talajt, a városi klímát. Előfordulhat, hogy virágzásban a monília megsanyargatja, ha az időjárás kedvez a gombabetegségek terjedésének. Baktériumos fertőzések, kártevők is meglephetik. A fertőzött részeket októberben távolítsd el, ez segíteni fog rajta.

Ültetheted edénybe, út mellé sorfának, de szoliternek is.

Törzsre oltott változata is kapható.

törzsre oltott babarózsa

Törzsre oltott babarózsa

Tudtad, hogy a néphagyomány szerint első fürösztésnél a fürdővízbe szórt babarózsasziromtól azt várták, hogy a bab pirospozsgás legyen?

Cikk ajánlat: Cseresznyevirág; Babérmeggy, a téli kertek sztárjaJapán kajszi

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

vásárolj virágmagot!