A most kiültetett liliomhagymák már a nyáron megörvendeztetnek virágaikkal

Meggondoltad magad? Mégis szeretnél néhány új liliomfajtát a kertedbe? Az ajánlatunkban szereplő liliomfajtákat tavasszal kiültetheted! A most kiültetett gumókból fejlődő növények már idén megörvendeztetnek virágaikkal.

Az orientál liliomok olyan hibridek, amelyeket a Lilium auratum és a Lilium speciosum fajok illetve ma ismert változatai és több ázsiai faj keresztezésével hoztak létre. Ázsiai és orientál liliomok keresztezésével hozták létre a most is kiültethető óriás liliomokat. Ez a fajtakör a méretei után kapta a nevét. Cikk ajánlat: A legkönnyebben nevelhető ázsiai liliomok

Divatos kaspók, virágtartók a Kertlap Kertészeti Webáruházban!

Pretty Women

Fotó: macgardens.org

Pretty Woman

Közülük is figyelemre méltó a ’Pretty Woman’ fajta. Egy tövén akár 30 bódító illatú, hófehér virága is fejlődik ennek a nyáron virágzó, maximum2 méteres fajtának. Télire visszahúzódik és minden évben magasabbra nő. Szára erős, de némi támasztékra azért szüksége van. Kétséges, hogy akkora vázád lenne, amelybe a vágott virágokat mutatósan el tudnád rendezni, ezért inkább hagy, hogy a kertet díszítse. Napra, félárnyékba való. Cserépben, szegélyéként és virágágyban is rendkívül mutatós.

Általában a hagyma átmérőjének 2-3 – szorosának megfelelő mélységbe ültesd,.laza szerkezetű, jó vízáteresztő, tápanyagban gazdag talajba.

Pirosliliom 'Pink'

Pirosliliomok

A nyárutó gyönyörűsége, amit tavasszal ültethetsz, a kb. fél méteres, fokföldi származású pirosliliom (Nerine bowdenii). Csokrosan nyíló virágai a fél méteres virágszáron fejlődnek felfrissítve a nyárutón kissé megsápadt kertet. Remek vázavirág. Napra való. Remekül mutat sétaút mentén, rusztikus kertekben, télikertben. Több fajtája van forgalomban, ilyenek a könnyen tartható ’Izabell’, ’Pink’, ’Alba’, ’Stefani’. Jó szívvel ajánljuk a ’BelladDiva Mixed’ fajtákat. A fehér és a rózsaszín többféle árnyalatában pompázó virágok nagyok, a virágszárak erősek.

Csoportos kiültetésben rendkívül mutatósak. A kiültetésnél a hagymák nyaka épphogy a talajfelszín alá kerüljön. A hagymákat 20-30 cm-re ültetheted egymástól.

Ha cserépbe ülteted, állítsd a cserepét napos, szélvédett helyre. Novemberben szedd fel a hagymákat.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa