Természetes karácsonyi dekoráció az ünnepekre mikulásvirággal

A mikulásvirág kreatív dekorációként az ünnepi készülődés minden lépésének fontos szereplője lehet. A Stars for Europe szakértői most bemutatják, milyen sokoldalú növények is valójában a mikulásvirágok és megmutatják, hogy milyen különleges módon használhatjuk fel őket például karácsonykor.

Ismerkedj meg a mikulásvirággal.

Mesébe illő karácsonyfa alternatívák

Szenteste feldíszített fa nélkül? Ritka az olyan háztartás, ahol ne a karácsonyfa lenne az ünnepi időszak egyik legfontosabb eleme. Ha szeretjük a változatosságot, és szívesen kipróbálunk új ötleteket, néhány mikulásvirág felhasználásával szokatlan, de annál kreatívabb lehetőségeket valósíthatunk meg.

alternatív karácsonyfák

Háromszög alakja miatt ez az egyszerű, fából készült, gúla alakú polcszerkezet ideális karácsonyfa helyettesítő lehet, ha kedveljük az újdonságokat, vagy az ünnepek alatt is fontosnak tartjuk a fenntarthatóságot. A díszítéshez nem kell mást tennünk, mint feltölteni a polcokat mikulásvirágokkal, tobozokkal, lombos növényekkel, apró ajándékokkal és karácsonyi díszekkel. Végezetül pedig egy fényfüzérrel érhetjük el az igazán ünnepi hatást. A szerkezet görgői azt is lehetővé teszik, hogy minimalista fánkat oda helyezhessük ki, ahol valóban a legnagyobb figyelmet kapja.

Ha pedig kedvünkre van a romantika, ez a piros termésekkel és fehér fényfüzérrel díszített karácsonyfa egyszerre varázsolhat otthonunkba mesébe illő, mégis modern hangulatot. Az elkészítéséhez szükséges, körülbelül 1,8 méter hosszú faágakat egyik végükön összekötve gúla alakú, sátorra hasonlító szerkezetet építhetünk. Az újragondolt karácsonyfa középpontjában egy kosár áll, amelyet a favázhoz erősítve, mikulásvirágokkal díszíthetünk be. Az igazán ünnepi látványért becsomagolt ajándékainkat is elhelyezhetjük a kreatív installáció alá.

Akár díszítőelem, akár ajándék

szeretettel becsomagolt ajándék éppen olyan fontos, mint annak tartalma. Vágott mikulásvirágokkal az ajándékok gyönyörűen feldíszíthetők karácsonyra, még izgalmasabbá téve a bontogatás előtti pillanatokat. Papír helyett pedig akár négyzet alakú szövetet is használhatunk a csomagoláshoz, mely nemcsak esztétikus látványt nyújt, de a újra meg újra fel is használható.

A mikulásvirágok emellett nemcsak díszítőelemként, de ajándékként is remekül megállják a helyüket. Egy apró, de figyelmes meglepetés megteremtéséhez felhasználhatunk például egyesével vágott és feldíszített mikulásvirág szárakat.

vágott mikulásvirág

Annak érdekében, hogy a kis ajándékok szállíthatóak is legyenek, kisebb befőttes üvegekre van csak szükség, amelyek fedelét olyan méretűre van kilyukasztva, hogy átférjen rajta a mikulásvirág szára.. Az edényeket töltsük meg vízzel, csavarjuk rá a tetejét, és helyezzük bele a mikulásvirágokat., majd a fedelek peremére zsineggel rögzítsünk fenyőágat..

Irigylésre méltó asztali dekorációk

A tökéletes, minden érzékszervet igénybe vevő ünnepi étkezéshez az asztal megfelelő feldíszítése legalább olyan fontos, mint az ételek és italok kiválasztása. Az őszi és téli hónapokban a mikulásvirágok, színes leveleikkel és különleges formájukkal tökéletes virágdíszként szolgálnak az ünnepi asztalon. Akár vázában vagy cserépben, akár magukban vagy más téli virágos növényekkel kombinálva – a mikulásvirágok kreatív lehetőségei végtelenek.

natúr asztali dekoráció

Ha az elegáns és természetes hatást kedveljük, krémszínű mikulásvirágokkal és zöld növényekkel letisztult terítéket készíthetünk. Helyezzünk az asztalra mohát, tobozokat, fenyőgallyakat, majd hópermettel, színben és témában illeszkedő karácsonyi díszekkel fokozzuk a hatást. Néhány fehér és zöld gyertya felhasználásával hangulatos fényt is varázsolhatunk.

Ha pedig egy igazán szembetűnő dekorációt szeretnénk, a piros mikulásvirágokkal sűrűn díszített teríték káprázatos látványt nyújthat az ünnepi asztalon. A tálakban és környékükön elhelyezett fenyőágak, diófélék és almák pedig tökéletes kombinációt alkothatnak. A vörös különböző árnyalatainak felhasználása teszi igazán dinamikussá az elrendezést.

klasszikus piros asztali dekoráció

Készült a Stars for Europe ajánlásával. A Stars for Europe egy marketingkezdeményezés, amelyet olyan európai mikulásvirág-nemesítők alapítottak az MNP Flowers támogatásával, mint a Dümmen Orange, a Selecta One, a Beekenkamp és a Syngenta. A kezdeményezés 2000-ben indult azzal a céllal, hogy elősegítsék és biztosítsák a hosszú távú mikulásvirág-értékesítést Európában. Az SfE jelenleg 22 európai országban működik.
További információ: http://www.starsuniteeurope.eu

Karácsonyi cikkek a kertlapon

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa