Muskátli ‘Éjszakai Tűz’

Pelargonium zonale Brocade 'Fire Night-fotó Dümmen Orange'Az IPM 2017-ben tízedik alkalommal ítélte oda az újdonságdíjakat, hat kategóriában, a németországi Esszenben rendezett nagyszabású kertészeti kiállítás keretében.

Pelargonium zonale Brocade ’Fire Night ’ muskátli a balkonnövények és virágágyi növények kategóriában nyerte el az értékes díjat. Előállítója a német Dümmen Orange. A zsűri döntése alapján mind elegáns leveleivel, mind narancsvörös virágözönével rászolgált erre a díjra. A virágok hosszú életűek, a növény megjelenése kompakt, felnyurgulásra nem hajlamos. Egész nyáron át virágzik. Ágyásban és edényben is sikerrel nevelhető. Retro stílusával a fiatalok körében is elismerésre számíthat.

A Brocade sorozat muskátliaira jellemző a zöld szegélyű csokoládé barna lombozat, és a féltelt virágok. A sorozat tagjai közül a hőtűrő ‘Brocade Cherry Night’ és a ‘Brocade Fire’ 2016-ba nyert díjat az All-America Selections (AAS) szervezettől, amely 82 éve mutatja be a piac számára a dísznövényeket, zöldségeket.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

faöntöző zsák