Miniatűr cseresznyefák

Coronet cseresznyfaA német IPM nemzetközi vásáron (2015. január 27-30. Essen) az ír Springfield faiskola bemutatja miniatűr Coronet sorozat cseresznyefáit, amelyeket most vezet be az Európai piacon. A cég kihangsúlyozza, hogy a fák helyigénye oly kicsi, hogy erkélyen és edényben, a kerti út mentén is nevelhető. A fák öntermékenyek, ezért egy fa is elég a termésképzéshez. Három fajtából lehet választani, ezek a ’Morello’, a ’Sunburst’ és a ’Stella’.

A Coronet sorozat almafái már 1998-ban bemutatkoztak. A miniatűr almafák nem igényelnek metszést. Mára a Coronet ismert márkanévvé vált. A miniatűr almafák 15 év leteltével is jól értékesíthetők az angol és ír piacon.

A fák előneveléssel válnak kisméretűvé, amelynek része a rendszeres gyökér és hajtásmetszés. A cseresznyefák öt év elteltével rendszeres metszést igényelnek!

A miniatűr fák napos helyre valók. Talajban nem válogatnak, de jó vízgazdálkodású talajt igényelnek. Kb. 25 literes edénybe ültethetők. A szabad gyökerű 150-170 cm magas csemeték online megrendelhetők. Javasolt optimális ültetési idejük november-március. Az első évben öntözést igényelnek. Lassan ható műtrágyával márciusban tápoldatozható.

Morello – savanykás, leveses, bőtermő
Stella – édes, kemény húsú, bőtermő
Sunburst – Édes, kitűnő zamatú, egész sötét húsú.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

faöntöző zsák