Miniatűr balkonpadlizsán miniatűr kertbe, balkonra

A kiskert tulajdonosok, sőt a kert nélküliek is termeszthetik, és a gyerekek is szívesen fogyasztják őket. Balkonon is termeszthetjük virágládákban, cserepekben. Minden alacsony, széles szájú edény megfelel a célnak. Hasonlóképpen jól használhatók a palántanevelő zsákok. Az egészséges táplálkozáshoz kimondottan ajánlott, gyorsan párolhatók, grillezhetők, a tányéron mutatós.

balkonpadlizsán Ophelia F1

Balkonpadlizsán ‘Ophelia’ F1

Most a Magyarországon is kapható miniatűr balkonpadlizsánhoz, az ‘Ophelia’ F1 Hibridhez szeretnénk kedvet csinálni, amely augusztustól ontja a teniszlabda méretű bébi padlizsánokat. Hogy melyek ‘Ophélia’ előnyei? Nincs keserű utóíze, és szüretelés után jól tartja az ízét, a színét, jó minőségét. Ideális konténernövény kis helyre, balkonra, ami nem azt jelenti, hogy a konyhakertből ki kellene hagyni.

Helyigénye 60×60 cm. Vetési ideje februártól májusig tart. Júliusban-augusztusban virágzik. Napos helyet kíván.

6 mm mélyre palántaföldbe, komposztba vessük. Vetésük utáni 10-14 nap múlva indul csírázásnak, a csírázásához 18-21 fokra van szüksége. Csírázás után, még kiültetés előtt a palántákat 7,5 cm-es cserépbe ültessük át, és kissé hűvösebb környezetet biztosítsunk számukra. Illetve egy nagyobb konténerben 2 palántát ültessünk. Edzés után, amikor elmúlt a fagyveszély kikerülhet a szabadba. Szabadföldbe ültetéskor 90 cm tőtávolságra, napos helyre. A fekete fólia mulcsot meghálálja. Meleg-, hő- és vízigényes. Bokrosodásra ösztönözhetjük, ha a főhajtás csúcsát kicsípjük. Az első virágok megjelenésétől tápoldatozást kíván. Rendszeres szüreteléssel további virágzásra ösztönözhetjük, így biztosítva a padlizsán utánpótlást.

Cikk ajánlat: Padlizsán

Végezetül egy recepttel szeretnénk kedveskedni:

töltött bébi padlizsán

Töltött bébipadlizsán

12 bébi padlizsán
10 dkg félpuha kecskesajt
2 evőkanál darát aszalt paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
só, bors, ízlés szerint a tetejére szórva
kevés extraszűz olivaolja

Melegítsük elő a sütőt kétszáz fokra. Csillag alakban vágjuk be a padlizsán alját, és tegyük félre. Keverjük össze a tölteléknek való, villával szétnyomkodott sajtot, az őrölt paradicsomot és fűszereket egy edényben. Egy nejlonzacskóba töltsük bele a tölteléket, és nyomjuk bele a padlizsánokba a vágáson keresztül. Helyezzük a padlizsánokat sütőlapra, spricceljük meg oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk. Süssük kb 20 percig, amíg a padlizsán húsa megpuhul. Majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni öt percig, és tálaljuk.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi japán metszőeszközök

Zöld Pajzs

Bactofil por