Így szereti a paradicsom, ha edényben akarod nevelni!

Kompakt, csüngő, de akár féldeterminált növekedésű paradicsomot is ültethetsz edénybe. Heirloom paradicsommag választékunkat itt találod: Paprika és paradicsom magok. A palánták neveléséhez használj teljes spektrumú LED izzót kiegészítő megvilágításként. Az izzók nem csak a hasznosítható hullámhosszú fényt biztosítják, hanem az UV fény fertőtlenítő hatású is.

Sweet-Valentine-F1 koktélparadicsom

A szépen fejlett palántát ültesd 10 literes edénybe. Mindegy milyenbe, a lényeg, hogy az alján drén nyílás legyen, ami biztosítja a felesleges víz elfolyását. Esetleg az edény aljába tehetsz mosott kavicsréteget is.

Nem túl kötött, komposzttal dúsított kerti talajt, esetleg általános virágföldet válassz hozzá. Majd a közepére tegyél egy kávéskanálnyi, a gyökérrel együtt élő talajlakó gombákat tartalmazó Symbivit készítményt. A partnerek sejtjei között tápanyagtranszport folyik, a növény ásványi tápanyagokat kap a gyökéren kívüli micéliumból, és a gombát szénvegyületekkel látja el. A gomba-gyökér kapcsolat egyéb előnyei például stresszhatások elleni védelem (szárazság, kórokozók).

Beöntözés előtt a kéz meleg, lehetőleg esővízhez adj egy zacskó BactoFil készítményt (egy dobozban két zacskót találsz.), keverd a vízbe, hogy feloldódjon. Egy 10 literes öntözőkannával három 10 literes edényt be tudsz öntözni. A BactoFil talajbaktérium készítmények olyan természetes talajbaktériumokat tartalmazó mikrobiológiai készítmények, amelyek a talajok mikrobiális életét serkentik, tápanyag szolgáltató képességét, termőképességét javítják, ezáltal biztosítják és fenntartják a növények folyamatos és kiegyensúlyozott tápanyagellátását a számukra szükséges időben és mennyiségben. A termékekben lévő baktériumok biztosítják a szükséges mennyiségű nitrogént, foszfort, káliumot és más makro- és mikroelemet a növény fejlődésének minden fázisában, kiegyenlítik a tápanyagok arányát a talajban.

paradicsom edényben

Ajánljuk figyelmedbe fejjel lefelé függeszthető paradicsomtermesztő zsákunkat. A fejjel lefelé termesztés előnye a helykihasználás. Ezzel a módszerrel teraszon, balkonon nem csak egyszerűen termeszthetsz, hanem szinte dzsungellé varázsolhatod az erkélyedet. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell gazolni, az öntözővíz is hamarabb jut el a gyökerekhez. Hagyományosan uborkát és paradicsomot termesztenek így, de szóba jöhetnek más zöldségek, sőt fűszernövények is. Kísérletezd ki, hogy nálad melyik növény fejlődik így a legszebben! A termékleírásban részletes használati utasítást találsz.

Amennyiben a paradicsomod olyan fajta, hogy támasztékot igényel, azt is mindjárt szúrd mellé, hogy később a gyökereket ne sértsd meg vele. Jó, ha tudod, hogy a paradicsom palánták a szárukból is képesek gyökereket növeszteni, ezért minél mélyebbre ülteted a palántát, annál nagyobb gyökértömeggel fog rendelkezni, ami mind a tápanyag ellátásban, mind a talajban tartásban kívánatos.

paradicsom zsákban

A továbbiakban neveld a paradicsomot ugyanúgy, mintha szabad földbe ültetted volna. Cikk ajánlat: Paradicsomtermesztés házikertben Napos, széltől, huzattól védett helyet válassz számára. Bár a paradicsom nem igényel annyi vizet, mint mondjuk a paprika, rendszeres öntözést kíván, hiszen az edényben lévő, viszonylag kis térfogatú talaj a nyári melegben hamar felmelegszik, gyorsabban veszít vizet. Ha csak néhány tő paradicsomot nevelsz, hasznodra lehet a termésvédő háló, amely megvédi a kártevő rovaroktól.

Bio növénytápok

Jelentkezz Kiskert Tanfolyamra!