Így szereti a paradicsom, ha edényben akarod nevelni!

Kompakt, csüngő, de akár féldeterminált növekedésű paradicsomot is ültethetsz edénybe. Heirloom paradicsommag választékunkat itt találod: Paprika és paradicsom magok. A palánták neveléséhez használj teljes spektrumú LED izzót kiegészítő megvilágításként.

paradicsom városi erkélyen

A szépen fejlett palántát ültesd 10 literes edénybe. Mindegy milyenbe, a lényeg, hogy az alján drén nyílás legyen, ami biztosítja a felesleges víz elfolyását. Esetleg az edény aljába tehetsz mosott kavicsréteget is.

Nem túl kötött, komposzttal dúsított kerti talajt, esetleg általános virágföldet válassz hozzá. Majd a közepére tegyél egy kávéskanálnyi, a gyökérrel együtt élő talajlakó gombákat tartalmazó Symbivit készítményt. A partnerek sejtjei között tápanyagtranszport folyik, a növény ásványi tápanyagokat kap a gyökéren kívüli micéliumból, és a gombát szénvegyületekkel látja el. A gomba-gyökér kapcsolat egyéb előnyei például stresszhatások elleni védelem (szárazság, kórokozók).

paradicsom kerti út mellett

Ajánljuk figyelmedbe növénytermesztő zsákunkat. Ezzel a módszerrel teraszon, balkonon nem csak egyszerűen termeszthetsz, hanem szinte dzsungellé varázsolhatod az erkélyedet. Hagyományosan uborkát és paradicsomot termesztenek így, de szóba jöhetnek más zöldségek, sőt fűszernövények is. Kísérletezd ki, hogy nálad melyik növény fejlődik így a legszebben!

Amennyiben a paradicsomod olyan fajta, hogy támasztékot igényel, azt is mindjárt szúrd mellé, hogy később a gyökereket ne sértsd meg vele. Jó, ha tudod, hogy a paradicsom palánták a szárukból is képesek gyökereket növeszteni, ezért minél mélyebbre ülteted a palántát, annál nagyobb gyökértömeggel fog rendelkezni, ami mind a tápanyag ellátásban, mind a talajban tartásban kívánatos.

A továbbiakban neveld a paradicsomot ugyanúgy, mintha szabad földbe ültetted volna. Cikk ajánlat: Paradicsomtermesztés házikertben Napos, széltől, huzattól védett helyet válassz számára.

paradicsom teraszon

Bár a paradicsom nem igényel annyi vizet, mint mondjuk a paprika, rendszeres öntözést kíván, hiszen az edényben lévő, viszonylag kis térfogatú talaj a nyári melegben hamar felmelegszik, gyorsabban veszít vizet.

Ha csak néhány tő paradicsomot nevelsz, hasznodra lehet a termésvédő háló, amely megvédi a kártevő rovaroktól.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa