Ghost, Japán juhar ajánlat

Írhattunk volna a közelgő Halloween kapcsán a töklámpás és egyebek készítéséről, de, egyrészt mi, magyarok, inkább gyertyákkal és virágokkal emlékezünk, másrészt elég bepötyögni a keresőbe az eseménnyel vagy a tökdíszítéssel kapcsolatos kulcsszavakat, és máris ömlik ránk az információ. Ezért mi Talon Buchholz a Buchholz and Buchholz faiskola (Gaston, Oregon) tulajdonosának  Ghost (szellem) nevű, varázslatos lombú japán juhár sorozatát  mutatjuk be “Halloween” ürügyén.

japán juharokjapán juharok a Buchholz faiskolában (USA, Orgegon)

A japán juharok (Acer plamatum) igazi különlegességek. Alacsony termetűek, lassan fejlődnek. Lombhullatók. Lombozatuk színe rendkívül mutatós. Karéjos vagy szeldelt levelei teszik egzotikussá megjelenésüket.  A kerti tó partján, félárnyékos helyen érzik magukat a legjobban. Nagy melegben naponta, de legalább két-naponta öntözzük. Edényben is tarthatók, ha megfelelő páradús környezetet biztosítunk számukra. A dézsában, cserépben tartott növényeket fiatal korukban 2 évente érdemes nagyobb cserépbe ültetni. 6 éves kor után 3-4 évente ültessük át. A japán juharokról itt olvashat.

Talon Buchholz a Buchholz and Buchholz faiskola(Gaston, Oregon) tulajdonosa alkotta meg az alábbi Ghost (szellem) sorozatot, amelyet “Halloween” ürügyén mutatunk be. A Ghost fajtavonal napos, félárnyékos helyen, jó vízgazdálkodású talajban érzi jól magát. -20 fokig fagytűrő. A fajtabemutatók fotóján az őszi lombszínű fák láthatók.

Amber Ghost

Azaz borostyán szellem. Kinek ne kellene egy ilyen csodafa? Felálló koronájú. Tavaszi levelei rózsaszínűek, borostyán árnyalattal. A levélerezet sötét kontrasztja teszi még különlegesebbé a megjelenését. Nyárra a borostyán árnyalat mélyül. Az őszi lombszín tűzpiros, amely később aranyba hajlik. Az egész szezonban elkápráztat lombjának változatos színorgiájával. 3 m magas, és 2,5 m széles 10 éves korára.

japán juhar 'Amber Ghost'

Baby Ghost

Bébi szellem, csak erős idegzetűeknek. Széles, felálló koronájú fa zöldes-bíboros lombozattal. Őszi levélszíne fantasztikus narancsvörös. A fotón stílusosan egy bébi fa látható. 3m magas, és 2,5 m széles 10 éves korára.

japán juhar 'Baby Ghost'

First Ghost

Első szellem. Ez már tud valamit! Légies újdonság. Lombozata majdnem fehér, a levélcsúcs piros, erezete zöld. Sárga, narancs az őszi lombszíne. 2 m magas, 1,2 m széles 10 éves korára.

japán juhar 'First Ghost'

Grandma’s Ghost

Nagymama szelleme az unokák örömére. Felálló ágrendszerű, hálózatos levelű. Délutáni árnyékot kíván. A forróságot nem tűri. Ilyenkor árnyékolni és öntözni kell. Széle-hossza egy. Gyönyörű a sápadt sárga, tavaszi levelek rajzolata. A kertbarátok és gyűjtők kedvence.

Japánjuhar, Grandma1s Ghost, tavaszi lomja

Purple Ghost

Lila szellem, szinte biztos, hogy hölgy az illető. Közepes méretű, felálló hajtású fa. Tavaszi lombozata mélyvörös, kiemelkedő, fekete erezettel. Őszre tűzpiros-narancssárgás ár nyalatúak. Az utóbbi évek legjobb szelekciója. 2,5 méter magas, 1,2 méter széles 10 éves korára.

japán juhar 'Purple Ghost'

Sister Ghost

Szellem nővér, a testvéred, akit nem ismertél. Széles, felálló ágrendszerű fa. Tavaszi lombszíne sárgás-zöld, határozott erezettel, nyárra a rószaszínes árnyalat dominál. Őszi lombszíne élénksárga, narancsvörös. 10 éves korára 1,8 m magas, és 1,2 m széles.

japán juhar 'Sister Ghost'

Uncle Ghost

Szellem bácsi, aki nem kínál cukorkával. Kiterjedt lombkoronájú, alacsony fa. Új hatásain a levélszín karmazsinvörös, később a sötét erezetű levélzet fukszia színű illetve mélyvörös. Őszi lombszíne aranysárgától a karmazsinig változik. 10 éves korára magassága 1,8 m, szélessége 1,2 m.

uncle ghost

 

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

vásárolj virágmagot!