Fokhagyma szüret

Itt a fokhagyma szezon. Június végétől kitermelheted egész éves fokhagyma szükségleted. Varázsold ki a földből, szárítsd meg, és válogasd ki a fokhagymát! 

frissen felszedett fokhagymák

A fokhagyma könnyen termeszthető, jól tárolható. Az ősszel duggatott fokhagyma június végétől már szedhető. A tavaszi fokhagyma pedig július közepétől. A fokhagyma akkor szedhető, amikor levelei kezdenek tönkre menni, és az alsó levelek már megbarnultak, elszáradtak. A felszedés idején a talaj száraz legyen.

Cikk ajánlat: Duggassunk fokhagymát;

Varázsold ki a földből a fokhagymát, elmondjuk hogyan

Ásóvillával vagy ásóval áss le a fokhagyma mögött 15 cm mélyre, és óvatosan emeld ki a hagymát annyira, hogy látszódjon. Majd gyengéden takarítsd le róla a talajt. Ha a fokhagyma sértetlen, hosszan tudod tárolni. A megtapadt földet akkor sepregesd le róla, amikor már megszáradt. A fokhagymát kivétel után rögtön vidd el a napról.

fokhagyma kiszedése

Kezdetét veheti a fokhagymaszárítás

A fokhagymákat kösd 8-10-es csokorba, és fejjel lefelé aggasd fel, árnyas, jól szellőző helyre. Errea célra szóba jöhet a padlás, fészer.

Így készíts fokhagyma fonatot!

Válogass fokhagymát az őszi ültetéshez!

Válogasd ki a legszebb hagymákat az őszi ültetésre. Ha minden évben a legnagyobb, legszebb hagymákat választod ki, egyre szebb, egyre jobban fejlődő fokhagymád lesz, miközben a növény minden évben egyre sikeresebben alkalmazkodik a kert talajához és klímájához.

felfüggesztésre váró fokhagyma csokrok Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz Biokertész képzésre!