Kirándulás Tulln-ba, 2018. szeptember 1-én

Messze túl – Messe Tulln

Egynapos buszos program

Nézd meg a Tullnban megrendezett, vásárral egybekötött Nemzetközi kertészeti Kiállítást, a Tullni Kerteket a kertlap.hu kertbarátaival! Specialitásunk: jó hangulat, szakember, akitől kérdezni is lehet, házi pálinka (szigorúan felnőtteknek), gyümölcslé és pogácsa!

Képtalálat a következőre: „10 number”

Jubileumi kirándulás!

2018-ban jártunk Tullnban először! És idén 10 évesek az ökológiai kertek is! 10 év alatt mintegy 2,3 millió kertrajongó fordult meg itt!

GARDEN TULLN marketing igazgató Sandra Pfister, Martin Eichtinger tartományi tanácsos és KERT TULLN ügyvezető igazgató Franz Gruber. Kép: A KERT TULLN

A Tullni kertek 10. évi jubileumát áprilisban ünnepelte. A fotón látható Sandra Pfister marketing igazgató, Martin Eichtinger tartományi tanácsos és a Tullni Kertek ügyvezető igazgatója, Franz Gruber.

Szeretettel várjuk a kertbarátokat növénykedvelőket, családokat! A program családbarát, 10 év feletti gyerekek részvételét ajánljuk. Egy 10 000 négyzetméteres kaland és a természetvédelmi játszótér sok helyet és inspirációt kínál a fantáziadús és kreatív szabadtéri szórakozáshoz. A játszóteret önállóan keresheted fel!

A Nemzetközi Kertészeti Kiállításon vásárolhatsz is kedvedre való termékeket, növényeket és nem utolsó sorban különleges virághagymákat.

A Tullni Kertek látogatása dr. Fekete Szabolcs és/vagy Dorogi Zsolt (létszámtól függően) vezetésével, egynapos buszos program keretében. A kertben játszótér, kilátó, ahová lifttel lehet felmenni (ingyenes), étkezési lehetőség vár!

1. Indulás

Indulás: 2018. szeptember 1-én reggel 7-kor a Kongresszusi Központ parkolója elől.
Irány: Budapest-Tulln

Távolságok
Tulln – Budapest: kb. 285 km, autóval kb. 3 óra
Tulln – Sopron: kb. 115 km, autóval kb. 1,5 óra

2. A helyszín

Messe Tulln GmbH
A-3430 Tulln, Messegelände
Tel: +43/(0)2272/62403-0
Fax: +43/(0)2272/65252
e-mail: messe@tulln.at

DIE GARTEN TULLN
Am Wasserpark 1, 3430 Tulln

A két helyszín közvetlenül egymás mellett van. A Kertészeti Kiállításon gyönyörű virágdekorációk, növényelrendezések, festőien megalkotott tematikus tájképek, a Tullni Kertekben a legújabb kertészeti trendek várnak.

A Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár

A nemzetközi kiállításon 10 nemzet 530 kiállítója mutat be mindent, ami a kertészethez és a növényekhez kapcsolódik.

Több mint 200 000 virággal egy egész csarnok alakul át a színek, formák és illatok tengerévé! Európa legnagyobb virágkiállítása “Flourishing Art Gallery” is itt látható! Több mint 200 000 virággal egy egész csarnok alakul át a színek, formák és illatok tengerévé. Leonardo da Vinci olasz festő, szobrász, építész, mérnök és természettudós. Minden idők egyik leghíresebb polihisztorának számít. Leonardo leghíresebb test- és anatómiai tanulmánya, a “Vitruvius-tanulmány ” nagyszerű orchideákkal díszített, hatalmas méretű vas alakja áll Európa legnagyobb virágbemutatójának középpontjában 2018-ban! De emléket állítanak még Claude Monet-nak tavakkal, japán híddal és számtalan vízililiommal, Michelangelonak és az expresszionizmus osztrák festőnek, Egon Schiele-nek, halálának 100. évfordulója alkalmából a vörös, az arany, a narancs és a fekete színek művészi variációival!

Internationale Gartenbaumesse Tulln

virágdísz a tullni kiállításon

virágdísz, Tulln Gartenbaumesse, 2014.

A Tullni Kertek

Tippeket, trükköket és javaslatokat a kerted tervezéséhez!

A legfrissebb bioszemléletű kerti trendeket élőben tekintheted meg a 50 hektár területen 50 különböző koncepcióval készült, ökológia fenntartású kiskertben. Nem csak dísznövények, hanem a legkülönbözőbb konyha- dísz- és fűszerkert elrendezések láthatók itt.
A Tullni Kertek egészére az ökológiai alapon működő fenntartás jellemző. Ez azt jelenti, hogy
tápanyag-utánpótlásra szerves anyagokat (komposzt, gilisztahumusz) használnak, és kizárólag biológiai növényvédelmet folytatnak. Ezáltal az egész terület egy közös biológiai körforgást alkot. Gazdag a kertek talajszerkezetének élővilága, valamint a környezetben rengeteg európai énekesmadár (rigófélék, pintyfélék) fészkel és talál táplálékot.
A kerteket bemutató cikk: Tullni kertek

3. A Program

A  Tullni bemutató Kertekben pedig mintegy 50 mintakertet látogathatunk végig, ötleteket merítve az itthoni kertünk kialakításához. A kertekre egy 30 méter magas kilátóból is ráláthatunk. Séta a Dorogi Zsolt vezetésével.

Ezt követően a Nemzetközi Kertészeti Kiállításon növény és virághagyma vásár (sok más mellett), gyönyörű növényelrendezések és virágdíszek, újdonságok várnak. A kiállítást mindenki a maga tempójában, és igénye szerint tekintheti meg.

Visszaindulás PONTBAN 18 órakor a kiszállási hely közelében.

tullni kertrészlet

költségek, Kedvezmények

Ára: 15.000 Ft.- útiköltség, plusz a belépők a kiállításra 11 EURO csoportos belépő (Erre nyugdíjas kedvezmény nem vehető igénybe!), amit a buszban készpénzben szedünk be.

Törzsutas kedvezmény

Ha már részt vettél valamelyik programunkon, tanfolyamunkon, írd meg a jelentkezéskor!

Jelentkezés,kapcsolat

Jelentkezni névvel, a veled utazó személyek számával, 1 telefonszámmal (akivel a kapcsolatot tartjuk), 1 számlázási címmel (aki befizeti a részvételi díjat, annak a címére van szükség) az info@kertlap.hu címre küldött email-ben lehet. A jelentkezést csak a részvételi díj átutalásával tekintjük véglegesnek! Miután a busz befogadóképessége véges, a helyfoglalás az részvételi díj utalásának függvényében történik.

Adatkezelési tájékoztató

  1. Először jelentkezz, de ne  utalj semmit!
  2. Megerősítő információt kapsz az árat és a férőhelyet illetően.
  3. A pénz utalása, befizetése előtt tájékozódj fizetési feltételeinkről!
  4. Utald át a fejenkénti 15.000 Ft.- részvételi díjat, ezzel lefoglaljuk a helyet (helyeket) a buszban.
  5. Az utalásról számlát kapsz email-ben, amelyben megadjuk, hogy hol fogsz ülni a buszban. A busz feltöltése a jelentkezések időrendi sorrendjében történik.

Várjuk  jelentkezésed!

Érdeklődés telefonon: +36 30 919 5098, email-ben: info@kertlap.hu

Ülőhelyek száma 53. Szabad helyek száma: 27.

A programról kapott visszajelzések

Czotter Sarolta kertészmérnök 2014-ben vett részt velünk a kiránduláson. A tullni kertek pozsgásai címmel írt cikket honlapján.

Nagy Jucó blogger 2015-ben vett részt a kirándulásunkon. A kiállítással kapcsolatos írásai: Tullni kertek bűbájos szobraiSzerelmes virágparádé TullnbanTulln álomszép mintakertjei

Végezetül egy kiránduló levele: Kedves Márta! …. tavaly és 2013-ban is voltam Önökkel Tullnba, és mindkét alkalommal csodás élményekkel tértem haza…. Szép napot kívánva: N. Éva

az egyik tullni kiránduláson készült csoportkép

Megnyílt a Kertlap Kertészeti Webáruház!

Jelentkezz Virágkötő Tanfolyamra!

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé, vagy új termék érkezik a Kertlap Kertészeti Webáruházba? Iratkozz fel a Kertlap hírlevelére!
E-mail cím:*