Vízi-kölyökparti

Legyen helye kertünkben vízi rosszalkodásoknak. Hiszen nincs jobb móka, ha a nyári melegben a kölykök a vízben, de legrosszabb esetben is víz mellett játszhatnak. A kánikulát legkellemesebb némi víz pacsálással enyhíteni.

ballonok

Milyen izgi, ha a vendégségben, megérkezés után mindenki fürdőruhába bújik. Vagy ne adj isten összevizezheti magát, csak aztán a végén ruhát cserélhessen! Ha nincs is kerti tó, sem medence, mindig kéznél van egy vízzel teli flaska, egy slag, dézsa. Mennyi mókázás forrása.

Lehet bármilyen játék, ha a vesztes(ek) vízzel leöntést kapnak büntetésként, akkor megéri veszíteni, és még izgalmas is. A gyerekek vízi pisztolyozhatnak vagy készíthetünk vízzel töltött lufibombákat is. Ezeket tároljuk egy lavórban, majd adandó alkalommal startot fújhatunk. A kertbe kitehetünk langyos vízzel teli dézsát is. Nem is tudjuk elképzelni, hány gyerek tud bezsúfolódni egy ilyen edényzetbe.

Ha vízfelületet, medencét, tavat hozunk létre, nyáron sok játszótárs lepi el kertünket. A kerti vízfelszín, bármilyen kicsi is, mindenféle játék forrása is. Úsztathatunk rajta játékvitorlást, rendezhetünk vitorlásversenyt, modellversenyt. Vagy egyszerűen kavicsokat is dobálhatunk bele. Ki tud nagyobbat hajítani? A kerti medence felszínét egy-egy gyerekzsúr alkalmával, lufival díszíthetjük, félig vízzel, félig levegővel töltve, beboríthatjuk velük a vízfelszínt anélkül, hogy a szél kifújná őket.

Aki megteheti, vízi-játszóteret is létesíthet. A medencében lehet kisebb szökőkút is, ami alá be lehet állni. A csúzdás medencén kívül izgalmas, kreatív lehetőség a kisebbeknek, ha egyszerűen kővályúban folyatunk végig vizet, amely némi kacskaringózás után egy lefolyóban végzi. Ebben a kisgyerekek különböző plasztik játékokat úsztathatnak. Ugyanígy minden gyereknek érdekes lehet a dekoratív kerti vízesés. Ha a kerti játszótéren vizes játszórész is van, a gyerekek megtapinthatják milyen a homok, a víz, a sár. A homokozástól kezdve, a vízi kalandtúrán keresztül, a levélcsónak úsztatásig bármit játszhatnak, aminek csak szinten kiapadhatatlan fantáziájuk szab gátat.

vízbeugrás

A víz az élőlények lakhelye. A gyerekek mindig érdeklődéssel tanulmányozzák a halakat, békákat, szitakötőket. Hát még ha megengedjük, hogy térdig belegázoljanak a vízbe. Ne feledjük, hogy vízi világ nem csak tóban, hanem egy dézsában is elfér.

A gyerekeket sose hagyjuk felügyelet nélkül a medencében. Házikedvenccel ne legyen közös fürdőzés. Az étkezés helye mindig a medencétől távol legyen, és étkezés után legalább fél órára szüneteltessük a vízi játékokat. Ha nyári vízi partit szervezünk, gondoskodjunk alternatív programokról is.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa