Nebáncsvirág Imara XDR sorozat

Új, rozsda rezisztens nebáncsvirág fajták a világpiacon.

A nemesítőknek, termesztőknek mintegy hat év kemény munkájába került, míg a régen divatos nebáncsvirág újra meghódította a piacot. 2012-ben súlyos rozsdafertőzés ütötte fel a fejét, és tizedelte meg az állományokat. Sok termesztő fel is adta a kísérletezést, és más fajok felé fordult. Mások méreg drága hibrideket új guineai fajokkal keresztezve próbáltak új rezisztens fajtákat előállítani.

Imara Orange Star

Az Imara XDR sorozat igazi áttörést hozott.  Ez utóbbi eredményeként 2019-re már stabil, piacképes hibridek jelentek meg a piacon, amelyek egy az egyben hasonlítottak a régi, kedvelt fajtákra.

A Quality Greenhouses termesztője, Kathy Beam Stauffers of Kissel Todd Kephart Hill felvásárlója szerint az Imara XDR lehet a 2019-ben debütált fajták egyik favoritja. a Syngenta Flowers által piacra dobott Imara XDR hét színben jelent meg a piacon – a fajták az alábbiak: Orange, Orange Star, Red, Rose, Violet, Salmon Shades, és White (narancs, narancs csillag, vörös, rózsa, viola, lazac árnyalatok, fehér).  Mindegyik kb. 30 cm magas, árnyékba, félárnyékba való fajta.

Irány a kertlap Kertészeti Webáruház
Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

faöntöző zsák

Téma: Friss hírek