Mini kaktuszkert, mini kaktusz

Dívik a mini kaktuszok, mini kaktuszkertek, zsebkaktuszok divatja. Mindegyik kedves ajándék. A kaktuszok egymás mellett, egymás szépségét emelik ki. Még izgalmasabb a látvány, ha tájképszerűen rendezzük össze őket, egy közös konténerben. A zsebkaktusz pedig a kabala babát helyettesítheti.

mini kaktuszkert

Mini kaktuszkertek

A rendkívül divatos mini és pozsgás- és kaktuszkertek egy darabka sivatag hangulatát hozzák a lakásba, verandába. Nyáron a teraszon, kertben tarthatók. Ha ablakba tartjuk, az ablaküvegek

közé telepített minikert kellemes átmenetet képez a kinti természet és a lakásbelső között. Többféle méretű, alakú, színű kaktusz és kaktuszkert közül választhat az érdeklődő.

mini kaktuszkert öntözőkannában

Megvásárolhatók, de magunk is alkothatunk ilyet. Először is sekély konténerre van szükségünk. Anyaga lehet terrakotta. Töltsük föl kaktuszfölddel, esetleg mi magunk állíthatunk elő kaktuszföldet, általános virágföld és homok 1:1 arányú keverésével. Válasszunk számukra napos helyet, tűző napra azonban csak fokozatos szoktatás után tehetjük. Nyáron 3-4 hetente öntözzük.

mini kaktuszkert üvegkádban

 zsebkaktuszZsebkaktuszok

Az Európa szerte kedvelt zsebkaktusz pedig mi más is lehetne, mint egy mini kaktusz mini konténerben. Ez a legújabb őrület: a virtuális kedvencek helyett miniatűr élő növény, miniatűr kapszulában. Hozzá kell tenni, hogy méretei miatt, ez nem az a megjelenés, amely földünk zöldfelületének növeléséhez hozzájárul. Japánból terjedt el. A növény tartó miniatűr kapszula ráerősíthető bármire, legyen az mobil telefon, visszapillantó tükör, kulcskarika, hogy csak néhány lehetőséget említsünk. Mondani sem kell talán, hogy gondozása rendkívül egyszerű. Havonta egyszer a kapszula alját mártsuk vízbe, és ne feledkezzünk meg a fényről sem. Ha mégis megszánjuk őket, egyszerűen ültessük át hagyományos edénybe.

Így készíts kaktusztálat

alulra sóder kerül

Egy sekély tartóedény aljára tölts egy réteg kavicsot.

földlabdás kaktuszok

Állítsd az edénybe a földlabdás kaktuszokat.

kavicsborítás

Hordj rá a maradék földet, és szórj a felszínére kavicsokat.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Profi teljes spektrumú növénynevelő LED lámpa

Bactofil