Egészség, környezet, élelmiszer

Az „Egészséges táplálkozás és a fenntartható élelmiszer előállítás” (NRP 69 Healthy Nutrition and Sustainable Food Production) program célja, hogy csökkentse a diétázást igénylő betegségek kezelésének költségeit. Bár sokan tudják, hogy mennyit és mit ehetnek, anyagi okok miattnem engedhetik meg maguknak. Az NRP 69 program a rostdiétától a tárolási gondokat okozó penészedés gátlásig új utakat keres ahhoz, hogy a svájciakat egészségmegőrző diétára ösztönözze. Ehhez társul a környezetbarát megoldások keresése, amely során kevesebb talaj és víz felhasználást célozzák meg az egészséges és megfizethető élelmiszerek előállításához. A célok között szerepel a környezetbarát tejtermelés az Alpesi régiókban, továbbá annak megakadályozása, hogy a svájci burgonya 40%-a ne menjen veszendőbe. A program végrehajtásához több szakterület együttműködése szükséges.

svajci burgonya

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Téma: Friss hírek