A schönbrunni pálmaház advent idején

pálmaház

 szakemberünkkel a bécsi adventi vásár idején:

Egynapos buszos program

A Schönbrunn-i Pálmaházat, a Sivatagi Házat nézd meg a kertlap.hu kertbarátaival! Specialitásunk: jó hangulat, szakember, akitől kérdezni is lehet, házi pálinka (szigorúan felnőtteknek), gyümölcslé és pogácsa!

Szeretettel várjuk a kertbarátokat növénykedvelőket, családokat! A program családbarát, 10 év feletti gyerekek részvételét ajánljuk.

Látogatás dr. Fekete Szabolcs és/vagy Dorogi Zsolt (létszámtól függően) vezetésével, egynapos buszos program keretében. A Sivatagi Házban hűllők, madarak várnak. A bejárat előtti akváriumba a kezed is belógathatod, hogy megtapasztald a bőrödet finoman csipkedő halak érintését.

Pálma Ház és Sivatagi Ház meglátogatásakor készült fotók 

Délutáni szabadprogramként ajánljuk az állatkert megtekintését (a belépőjegyet meg kell venni!), a utána a schönbrunni karácsonyi vásári forgatagot.

1. Indulás:

Találkozó 2018. november 24-én, reggel 7-kor a Kongresszusi Központ parkolója előtt. Lehetőség van az autópálya melletti benzinkutaknál csatlakozni hozzánk. Erre az igényt jelentkezéskor írd meg!
Utazás Bécsbe egy rövid pihenővel.

2. A helyszín

2. Érkezés  Schönbrunn-ba (Bécs) 11 óra körül.

Schlosspark Schönbrunn
1130 Wien
www.bundesgaerten.at

A Pálmaház

A 113 méter hosszú, 28 méter magas, fém és üveg elemekből álló épület Európa legnagyobb pálmaháza. 1881-1882-ben épült Franz Xaver Segenschmid tervei alapján. A világ egyik legnagyobb botanikai gyűjteménye, közel 4500 fajt tartanak számon itt, és az ezt körülvevő üvegházakban. A pavilonok különböző klímájúak, ennek megfelelően északi, mérsékelt övi és trópusi klímán élő növények találhatók itt szemet gyönyörködtető elrendezésben.

a schönbrunni pálmahaz

A Sivatagi Ház

Az 1904-ben készült, közép-európai telek ellen jól védő art-nouveau épületben egy lenyűgöző kaktusz és pozsgás kollekció kapott helyet, ó- és újvilági, valamint madagaszkári szárazságtűrőkkel és az extrém körülményekhez alkalmazkodott állatokkal.

3. A pálmaház és sivatagi ház megtekintése

Dr. Fekete Szabolcs vezetésével bejárjuk a pálmaházat, majd a sivatagi házat.

Először a pálmaházat látogatjuk meg. A jegykezelést követően lehetőség van meglátogatni a mosdót.

A pálmaházban fel kell készülni arra, hogy különböző, a növények igényeihez igazított részeken fogunk keresztülsétálni, ezét réteges öltözködés ajánlott. A levetett holmiknak pedig táska, hátizsák.A sűrű növényzet és a közöttük futó kacskaringós ösvények nem teszik lehetővé, hogy teljesen egybe maradjon a csapat, azonban ez még eddig nem okozott gondot.

A pálmaházzal szemben található sivatag házban már egy, temperált légtérben fogunk sétálni. A sivatg házban található mosdó szintén igénybe vehető.

Ezzel az általunk szervezett program véget ér! De délután egyénileg többféle megoldással lehet eltölteni az időt. A közlekedés metróval megoldható!

a schönbrunni sivatagi haz

4. Választható délutáni programok

a. A Schönbrunni adventi kiállítás megtekintése. Régi időket idéző kézműves termékek, megcsodálható és megvásárolható díszműáruk a Habsburgok idejéből, étel, ital.

b. A Schönbrunni állatkert megtekintése.

c. A kastély és a park megtekintése.

d. Látogatás Bécs belvárosába, ahol minden évben a városház előtti téren kerül megrendezésre a híres Christkindlmarkt.

A városház aulájában ilyenkor kézműves foglalkozásokat tartanak gyerekek részére, pl. mézeskalácssütés, gyertyaöntés, stb. Felnőttek számára is különleges élményt jelent ide ellátogatni.

ádventi vásárA hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. 140 árusító helyet létesítenek a téren, melyek az ünnepekre való tekintettel, egyedi ajándékvásárlási lehetőséget jelentenek. A vásárlók hihetetlen mennyiségben találnak ételt és italt. Kapható gyümölcsökkel tömött puncs, jagetee (rumos tea), forralt bor. Egy ital ára kb. 5 euró, de ebből 2 euró a bögre, ha valaki megakarja tartani emlékbe, akkor nem kell vissza adni, ha viszont nincs rá szüksége, bármelyik pavilonban visszaváltják.

Az ételek közül, természetesen a virsli és a sültkolbász a sláger.

Innen nem messze található a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum közötti Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. Itt az adventi időszakban több mint 60 stand szolgál hagyományos kézműves alkotásokkal és eredeti ajándékötletekkel. Az előkarácsonyi időszakban főleg a fiatalabbak által kedvelt találkozóhely a romantikus karácsonyi falu a régi kórháznál (Altes AKH).

Az Altwiener Christkindlmarkt (bécsi karácsonyi vásár) a belvárosi Freyung téren hagyományhű esemény. Már 1772-ben volt itt karácsonyi vásár, ma kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos jászolok és kerámiák kaphatók. Délután 4-től ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret. Néhány lépésre onnan az Am Hof adventi vásáron igényes kézműves alkotásokat vásárolhatunk.

bécsi ádventi vásár

Indulás vissza Budapestre még aznap este, kb. 18 óra körül, érkezés Budapestre kb. 22 órakor. Ha lekésed az visszaindulást, akkor meg kell oldania a hazajutást. De ilyen még sosem fordult elő! 🙂

Jelentkezés, költségek, kapcsolat

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő (útiköltség, szakember vezetése a kiállításokon). Az összeget számla ellenében kérjük átutalni a 11709002-20599461 számlaszámra.

A kiállítási belépőket a helyszínen kell kifizetni. Összevont csoportos belépő díj (A belépő a pálma házba és a sivatagi házba 10 fő felett): 7.50 €! (Az árat még ellenőrizzük.) Ez nincs benne az útiköltség árába.

Jelentkezés névvel, telefonszámmal, számlázási címmel a info@kertlap.hu címre küldött email-lel lehet. A jelentkezést csak a részvételi díj átutalásával tekintjük véglegesnek! Miután a busz befogadóképessége véges (49 vagy 53 fős), a helyfoglalás az részvételi díj utalásának függvényében történik.

Adatkezelési tájékoztató

  1. Először jelentkezz, de ne  utalj semmit!
  2. Megerősítő információt kapsz az árat és a férőhelyet illetően.
  3. A pénz utalása, befizetése előtt tájékozódj fizetési feltételeinkről!
  4. Utald át a fejenkénti 15.000 Ft.- részvételi díjat, ezzel lefoglaljuk a helyet (helyeket) a buszban.
  5. Az utalásról számlát kapsz email-ben, amelyben megadjuk, hogy hol fogsz ülni a buszban. A busz feltöltése a jelentkezések időrendi sorrendjében történik.

Szabad helyek száma: 49 fő

Várjuk  jelentkezésed!
Érdeklődés telefonon: +36 30 919 5098, email-ben: info@kertlap.hu

 

csoportkép

csoportkép, 2014.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

faöntöző zsák

Téma: Uncategorized