A klímaváltozás hatása a zöld teára

Egy négyéves kutatási projekt keretében a Tufts egyetem biológusának vezetésével megalakult kutatócsoport  azoknak a vegyületeknek a koncentrációváltozását vizsgálja, amelyek felelősek a tea élénkítő hatásáért, élvezeti értékért és egészségre gyakorolt hatásáért, adja hírül a Newswise. A zöldteák minőségét a másodlagos anyagcsere termékek határozzák meg, amelyek a klimatikus viszonyok függvényei, ezért a klímaváltozásnak szignifikáns hatása lehet a teapiacra. Kína teatermesztő tartományaiban élő farmerek magasabb téli hőmérsékletről és nagyobb esőzésekről számoltak be, ugyanakkor a teák minősége gyengébb, ami hosszabb távon megnehezítheti a teatermesztők megélhetését. A kutatási eredményektől azt várják, hogy lehetővé teszi a teatermesztés klímaváltozáshoz történő igazítását.

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás

Téma: Friss hírek