Tedd otthonossá a munkahelyed növényekkel!

A növények hozzá tartoznak az egészséges munkahely kialakításához. Jelenlétük melegebbé, kellemesebbé hangolja a környezetet. Javítják a munkahely minőségét és fontos a dolgozók egészségére gyakorolt hatásuk. Segítik a jó munkahelyi klíma kialakulását, ami a hatékonyságra is kihat. 

Ajánljuk szobanövényeidhez a Kertlap Kertészeti Webáruház megvásárolható kaspóinkat!

üzletember

Az irodai növénydekorációra fordított összeg jó befektetés

Számos tényező befolyásolja egy iroda levegőjének minőségét, pl. a nyomtatók, másolók, monitorok, a székek kárpitozása. A növények csökkentik a CO2 és más káros anyagok koncentrációját (pl. a benzol és a formaldehid), ezzel csökkentve az elhasznált levegő mennyiségét, növelve a friss levegő arányát. A munkahely ideális klímáját különösen télen, fűtés szezonban nehéz megteremteni, mikor alacsony a páratartalom. A száraz levegő miatti kellemetlen tünetek ismertek: szájszárazság, orr és/vagy füldugulás, szem és bőrviszketés. A hiányzások két fő oka a megfázás és az influenza. A vízigényes növények akár 10-15% -kal is növelik környezetük páratartalmát. A komfortérzetet az is fokozhatja, hogy a túl meleg irodát a légtérbe került víz kellemesen hűti. Ráadásul a növényekről az is kiderült, hogy jó hangelnyelők. Ügyes elhelyezéssel jobban szeparálhatod magad a környezetedtől. Mindez fokozza munkád hatékonyságát.

Milyen növényeket válassz?

Mit szólnál egy kisebb floráriumhoz, amelybe Tillandsiának adsz otthont? A Tillandsia ma már minden valamire való kertészeti áruházban beszerezhető. Miután talajt nem igényel, nyitva áll a lehetőség, hogy mesterséges közeggel, pl. színes gyöngyökkel, festett izlandi zuzmóval tedd színessé az üvegedényt, olyan környezetet varázsolva magad köré, amire üdítő ránézni még a legnagyobb munka közepette is.

Kertlap Kertészeti Webáruházunkból ajánlunk LED izzókat teleltetéshez, virágoztatáshoz!

Floráriumok

Tillandsia

Napos irodában remekül mutatnak, igénytelenek, a szárazságot is jól tűrik a lassan fejlődő mini szukkulensek, azaz pozsgások. Akár össze is ültethetsz néhány fajtát egy csinos kosárkába vagy más edénybe. Legkedveltebbek a varjúhájak, kövirózsák.

kövirózsák

Az irodában is elkel egy kis szerencse. Szokták lépcsőzetes elrendezésben tálakba rendezni a szerencse bambuszokat. Számtalan elrendezése létezik. A különböző kompozíciókat a legváltozatosabb üveg és kerámia növénytartókban lehet megvásárolni. Megelégszik a vízzel is. Világos helyen tartsd. Nemcsak mutatós, hanem abban is bizakodhatsz, hogy szerencsét hoz, és sikeres leszel a munkádban.

Lucky Bamboo

Az irodában helyet kaphatnak mindazok a szobanövények, amelyeket Zöld doktorok című cikkünkben említünk. Helyet kaphatnak az úgynevezett szerencsenövények. Aki pénzügyi helyzetének, karrierjének javítására szorul, feltétlenül tartson az irodában és otthon is leveleivel pénzre emlékeztető korallvirágot, vadkakaót, szerencseherét. Rendezz be Feng-shui irodát.

Feng-shui iroda

Lakásba, így irodába is, fényszegény helyre ajánlott növényeink: Szobanövények fényszegény helyre A-tól D-ig; Szobanövények fényszegény helyre F-től P-ig; Szobanövények fényszegény helyre R-től T-ig.

A Drágán add az életed! Című cikkünkben szereplő hat legellenállóbb szobanövények mindegyike helyet kaphat az irodában. Persze egy nagyobbacska könnyező pálma inkább a recepció környékéren vagy az aulába való, kevésbé az íróasztalra. Kerülni kell viszont az úgynevezett veszélyes szobanövényeket, a szúrós növényeket. Asztalra, polcra a kompaktabb megjelenésű növények, nagyobb térbe az impozáns méretű növények kerülhetnek. Ajánljuk a ‘Lickety-Split’ hibrid filodendront, a korallvirágot, a miniatűr ‘Li’l Georgie’ Gloxiniát, amely nem igényel magas páratartalmat.

Drágán add az életed!

A beltéri zöld falak kialakítása is egyre divatosabb. Ehhez azonban már szakértelem kell, elkészítéséhez szakember segítségét vegyétek igénybe.

élő fal

Az biztos, hogy a növényekre fordított költségek megtérülnek, csökken a betegség miatt kiesett napok száma, a kellemesebb munkahelyi környezet pedig fokozza teljesítményt.

Megnyílt a Kertlap Kertészeti Webáruház!

Jelentkezz Kiskert Tanfolyamra!

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé, vagy új termék érkezik a Kertlap Kertészeti Webáruházba? Iratkozz fel a Kertlap hírlevelére!
E-mail cím:*