Próbáld ki a függeszthető epertermesztő zsákot!

Próbáld ki a függeszthető, PVC epertermesztő zsákot, amely nem csak helytakarékos, hanem rendkívül mutatós is. Ebbe az alkalmatosságba 6 tő epret ültethetsz. A növények befogadására szolgáló nyílások nem egymás alatt, hanem elcsúsztatva találhatók, hogy a növények minél kevésbé árnyékolják be egymást. A merevítők eltávolítása után kis helyen tárolható.

beültetett epres zsák

Epertermesztő zsák korlátozott számban a Kertlap Kertészeti Webáruházban is kapható.

Ha megvásároltad az epertermesztő zsákot és az eperpalántákat, kiválasztottad a megfelelő helyet, következhet a beültetés.

Nem függesztett helyzetben töltsd meg a zsákot földdel, közben ültesd be a palántákat!

A zöldségtermesztésre alkalmas földkeverékhez keverj szerves trágyát vagy még inkább kerti komposztot. A földet öntsd ki egy nagyobb kádba, és abban végezd a talajkeverést. 

Kezd el belerétegezni a földet a még fel nem függesztett epertermesztő zsákba. Amikor elérted az első nyílást, kicsit tömörítsd a földet, majd dugd bele az első palántád. Ha félsz, hogy sérül a gyökere a behelyezéskor, a gyökereket lazán tekerd újságpapírba, és úgy csúsztasd be a nyíláson. Majd tölts rá további földréteget egészen a következő nyílás eléréséig. Akkor jöhet a tömörítés (lapogatás), majd a következő palánta. Az eljárást addig folytasd, míg az összes palántát nem ültetted bele. A tetején megint lapogasd le a földet. Az epres zsákot függeszd fel állványra, kerítésre, tetőre. Olyan magasságra, hogy elérd a tetejét! Válassz napos huzatmentes helyet számára.

Tippek

  • Miután az epertermesztő zsákot függeszteni fogod, használj könnyű tőzeges vagy kókuszrostot tartalmazó földet.
  • Ha más típusú virágföldet használsz, keverj hozzá perlitet lazítónak.
  • Az epertermesztő zsák hatékonyan öntözhető az öntözőnyíláson át. A talajtömörödés vagy éppen a talajkimosódás veszélye miatt, legjobb, ha öntözőrózsával öntözöl. Még jobb, ha a közepére, az öntözőnyíláson keresztül betűzöl egy műanyag palackra csavarható csöpögtető “önöntözőt, amelyhez másfél vagy kétliteres palackot csatlakoztatsz.
  • Ha nem használod a talaj felszínét takaró, középen lyukas műanyag fedőt, akkor az epertermesztő zsák tetejére is ültethetsz epret, méghozzá három tő epret javaslunk, oda, ahol nincs alatta nyílás.
  • Nem kötelező az epertermesztő zsákba epret ültetni, ültethetsz kisebb termetű, sekélyen gyökerező, jól bokrosodó vagy csüngő fűszernövényeket vagy egynyári virágokat is.
  • Legkedvezőbb, ha mozgatható állványra függeszted az epertornyot, így könnyed változtathatod a helyét.

Milyen szamóca fajtát válassz?

Tudtad, hogy a köznyelvben használt eper valójában az eperfa gyümölcse? Ezt az itt eperként emlegetett gyümölcsöt a kertészek, botanikusok szamócának hívják.

Használj  8-10 cm-es palántázó poharakban kapható palántákat, amelyek a beültetést követően gyorsan meggyökeresednek. Ha folyton termő fajtát választasz, egész szezonban évezheted a gyümölcsét.

Cikk ajánlat: Szamóca konténerben

Farönk mintájú ülő- vagy díszpárna

Jelentkezz Virágkötő Tanfolyamra!

Jelentkezz Kiskert Tanfolyamra!

Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé, vagy új termék érkezik a Kertlap Kertészeti Webáruházba? Iratkozz fel a Kertlap hírlevelére!
E-mail cím:*