Kaktuszok, szukkulensek – Galéria


AgaveAgave

Agave

Kedveli a meleget, a sok napfényt, nyáron (kellő szoktatás után) tarthatjuk kertben vagy teraszon. Tavasztól őszig mérsékelten öntözzük. Élőhelyén a -5°C fok körüli éjszakai hideget is elviseli. Teleltetése világos, hűvös 2-5 °C fok hőmérsékletű helyen a meg- felelő. Ilyen körülmények között öntözni nem kell.

 

Aloe x delaetiiAloe x delaetii

Aloe x delaetii

Napfényre, félárnyékba való szárazságtűrő szobanövény. Dézsás növényként is tarthatjuk, vagy pozsgáskertbe ültessük.  Teleltetni kell!
Az Aloe

Buzogányos gyertyavirágBuzogányos gyertyavirág

Buzogányos gyertyavirág

Csavarodva kúszik, ámpolnás növényként vagy támaszték mellett neveljük. Fényigényes, szárazságtűrő.


GlottiphyllumGlottiphyllum

Glottiphyllum

Könnyen tartható, igénytelen szubtrópusi pozsgás növény. Félárnyékba vagy napra tegyük. Jó vízvezetésű talajba ültessük. való.

HullámlevélHullámlevél

Hullámlevél

Kevés öntözést, világos helyet kíván. Úgy öntözzük, hogy a leveleket ne érje víz. Télen nem kell öntözni.

Karácsonyi kaktuszKarácsonyi kaktusz

Karácsonyi kaktusz

Decemberi virágzásához október közepén vízadagját csökkenteni kell, és a tápoldatozással is álljunk le. A bimbók megjelenés után azonban kerüljön végleges helyére, és a vízadagját is visszaállíthatjuk a normális mértékre.
A karácsonyi kaktusz


KavicskaktuszKavicskaktusz

Kavicskaktusz

A délelőtti órákban kb. napi négy-öt óra megvilágítást, majd délután félárnyékot igényel.  Rendszeres öntözést augusztustól igényelnek. Virágzás után az öntözést fokozatosan csökkenteni kell. Télen 5-10 fokos teleltetési hőmérséklet mellet szórt fény is elegendő, magasabb hőmérsékleten teleltetve sokkal több fényre, extra megvilágításra van szükség. Az öntözést ilyen körülmények között télen is folytatni kell mérsékelt adagokban. Lithops gondozása

korallvirágkorallvirág

korallvirág

Fényigényes növény,  a nyári, tűző naptól azonban óvni kell. 19-20 °C között tartva érzi a legjobban magát, télen legalább 10 °C-ot igényel. De 16 °C alatt tartva már nem számíthatunk virágzásra. Két öntözés között várjuk, amíg a földje egy kicsit megszikkad.
Korallvirág protré

Kövirózsa, faliKövirózsa, fali

Kövirózsa, fali

Már az ókorban tetőre is ültették, mert úgy tartották, hogy megvéd a villámcsapástól. sziklakertbe, edénybe is ültethető.
Kövirózsa


Kövirózsa, lyukaslevelűKövirózsa, lyukaslevelű

Kövirózsa, lyukaslevelű

Mínusz 12 fokig hidegtűrő, könnyen tartható. Sovány, száraz talajba való. Két öntözés között hagyjuk talaját kiszáradni. Edényben, kertben is tartható.

KristályvirágKristályvirág

Kristályvirág

sokszor egynyáriként tartott évelő. Napra vagy félárnyékba való.  Tavasztól kora nyárig virágzik. Edényben tartható és átteleltethető.

Kutyatej, három élűKutyatej, három élű

Kutyatej, három élű

A napos, illetve félárnyékos fekvést, valamint a tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajt kedveli.


Oldalak 12