Virágkötő Tanfolyam

élővirágfejes tűzés

Készülj velünk a tavaszra!

A Hobbi Virágkötő Tanfolyam tavaszi Kurzusa május 4-én kezdődik. 
tanfolyam-jelentkezes

gömb bedíszítése

 Amit ajánlunk

 • 10 éves múltra visszatekintő alapozó tanfolyam.
 • gyakorlat orientált oktatás.
 • A képzésben jelenleg gyakorló, több évtizedes virágkötői múlttal rendelkező profi szakemberek vesznek részt. dr. Siposné Solymos Márta 40 évet töltött a szakmában gyakorló virágosként. Dr. Fekete Szabolcs Jelenleg is gyakorló virágkötő, OKJ-s tanfolyamon kisegítő oktató.
 • A tanfolyam elvégzéséhez szakmai előképzettség nem szükséges.
 • A tanfolyamot az Oázis Áruház patinás környezetében tartjuk, vásárlási lehetőséggel.
 • A hallgatóknak felajánljuk, hogy a hiányzott “órákat” ingyenes pótolhatják a következő tanfolyam alkalmával!
 • Akció a tavaszi tanfolyamra, és további kedvezmények.
 • A résztvevők kifüggeszthető látogatási bizonyítványt kapnak.
 • Egy hónap alatt hobbi szintű virágkötő leszel!
 • Itt megszerzett tudásodat otthon vagy virágboltban kisegítőként elhelyezkedve kamatoztathatod!
 • Több volt és leendő OKJ-s hallgató nálunk szerzett plusz gyakorlati ismereteket. Ezért ajánljuk OKJ-s tanfolyamok előtt vagy OKJ-s tanfolyamok után!
 • Ha ajándéknak szánod a tanfolyamot, az ajándékutalvány innen letölthető és kinyomtatható.
oklevél

Figyelem! A Hobbi Virágkötő Tanfolyam oklevele nem hivatalos. Kizárólag a tanfolyam elvégzését igazolja.

Hol? Mikor? Hányan?

 • Helyszín: Oázis kertészet, Budapest – Kőbánya, 1101 Budapest, Kőbányai út 47, előadóterem.
 • Időpont: 4 szombat, 10-16 óra.
 • Időtartam: 4×6 óra gyakorlat. A programon több rövidebb szünetet tartunk. Mindenkinek lehetősége van szabad mozgásra (mosdóhasználat, telefonálás, étkezés stb.)
 • Maximális létszám:  15 fő.
csokorkötés

Mit hozz magaddal?

 • Eszközigény: olló, metszőolló, kombinált fogó, éles kés, ragasztópisztoly (betéttel). Virágvágó olló ajánlat a Kertlap Kertészeti Webáruházból.
 • Ruházat: ajánlott a kesztyű és a kötény.
 • Az áruházban Snack és italautomata rendelkezésre áll. Azonban ajánlott enni és innivalót hozni.
 • Ha fotózni akarsz, használd a mobilod vagy használd a fényképezőgéped.
 • Ha jegyzetelni akarsz, hozz írószerszámot, jegyzetfüzetet.
szerszámok, kötény

Hozz szerszámokat, amivel dogozol. Kötény ajánlott.

 Mit vigyél haza?

 • Az alkotásaidat.
ezt mind hazaviszem

Ezt mind hazaviszem!

Kedves régi és ùj hallgatóink! Május 19-én ismét virágkötő tanfolyamot indítunk a ballagások, pünkösd  és a nyár jegyében. Ez már az az időszak, amikor tobzódunk a tavaszi és a kora nyári virágokban. A kezdők megismerkedhetnek a kötészet alapismereteivel, a kicsit gyakorlottabbak is sok ùj ismeretet sajátíthatnak el. Négy héten át, szombatonként 10-16 óráig szabadon engedheted fantáziádat. Dr. Fekete Szabolcs ès Dr. Siposné Solymos Márta sok gyakorlattal a hátuk mögött tartják a foglalkozásokat. Mindketten gyakorló virágkötők. Most főleg a nyárra koncentrálunk. Kötünk ballagási és ajándék csokrot, készítünk kopogtató és arató koszorút, fűzünk száraz virágot, alkotunk bohókás asztaldíszeket.

A 2019. Tavaszi Kurzus programja – 4 szombat –

Május 4. – 10:00 -16:00 – első szombat

 • Bevezető óra, eszköz- és anyagismeret, 1-3 szálas csokor készítése
  Megismerkedünk a legfontosabb szerszámainkkal, azok funkcióival és azokkal az anyagokkal amelyeket az órák során használunk.  1-3 szálas csokor készítése, virág drótozás, szalagcsokor készítés technikák gyakorlása. Virágvágó olló ajánlat a Kertlap Kertészeti Webáruházból.
 • Csomagolás, kerek és nyújtott csokor készítés
  Szoktatod az ujjaidat a csokorkötéshez. Meglátod, 1 szálból is műalkotás születik. Különböző módon be is csomagoljuk az alkotást. Extravagáns csomagolás extravagáns csomagolópapírokkal. Miután kezed már érezni kezdi a fogásokat, kerek és nyújtott csokrot készítünk. Masni készítést tanulunk. Az utolsó csokrot hazaviszed.
szalag disz

Május 11. – 10:00 -16:00 – második szombat

 • Tavaszi kopogtató készítése
  Vessző vagy szalma alapú tavaszi kopogtató készítése élővirág vagy szárazvirág, szalag, toll díszítéssel. Szárazvirág díszítéskor nagy segítségedre lesz a ragasztópisztolyod, hogy a fantáziád szárnyalhasson. Akár éveken át is gyönyörködhetsz alkotásodban.
 • Élővirág-fejes kitűző, szárazvirág-fejes szalvétagyűrű készítés
  Élő ès szárazvirágból is készíthetsz kitűzõt, ünnepivé teheted asztalodat egy szép szalvétagyűrűvel. Használni fogsz gyöngyöket, színes szalagokat, egzotikus szárazvirágokat. Az alkotásokat hazaviheted.
kitűző

Május 18.  – 10:00 -16:00 – harmadik szombat

 • Tavaszi koszorú készítése
  Élő virágfejes koszorút készítünk, színes kellékekkel (lepke, madár, toll)  díszítjük. Az alkotást hazaviheted. Szép munka vár rád.
 • Száraz virág fantázia dekoráció készítés
  Száraz virágokkal, termésekkel, kiegészítőkkel. Ragasztás, tűzés gyakorlása. Asztaldísz, fali dekoráció készítése.
tavaszi koszorú

Május 25. – 10:00 -16:00 – negyedik szombat

 • Nyújtott csokor készítése, csokor csomagolás
  Csokorkötés gyakorlása. Katalin napi nyújtott fantázia csokrot készítünk, be is csomagoljuk, meglátod, mennyivel ügyesebb és  fantáziadúsabb lettél!
 • Ajándék díszcsomagolás, ünnepi asztaldísz készítés
  Becsomagolhatod partira, évfordulóra szánt ajándékaidat, amiket magaddal hozol, és természetesen haza is viszel. Asztaldíszt készítünk ünnepi alkalmakra. Alkotásodat hazaviheted. Az alkotás kis átalakítással más ünnepi alkalommal is felhasználható! Cserepes szobanövény csomagolása színes krepp csomagolópapírba. A csomagolt cserepes díszt hazaviheted.
nyújtott csokor

A 2018. Karácsonyváró Kurzus ára

Részvételi díj 39.900 Ft.-, amelyet a jelentkezés visszaigazolása után utalj át.

További költség a kellék- és anyagköltség. Összege a teljes programra: 24.000 Ft.-. Ezt az összeget a helyszínen, az első foglalkozás előtt szedjük be.

Jelentkezés a 2018.Karácsonyváró Kurzusra

Jelentkezés előtt kérjük tájékozódj a fizetési feltételekről!

Jelentkezési határidő november 13.

További információk telefonon: +36 30 919 5098 és emailben info@kertlap.hu

Írd be, hogy a karácsonyváró kurzusra jelentkezel!

tanfolyam-jelentkezes

Ajánljuk szobanövényeidhez a Kertlap Kertészeti Webáruház megvásárolható kaspóinkat!

Ajándéknak szánod a tanfolyamot?

Ha ajándéknak szánod a tanfolyamot, az alábbiak szerint járhat el:

 1. Jelentkezz a “jelentkezés most” gombra kattintva!tanfolyam ajándékba
 2. A megfelelő helyre írd be az ajándék szót.
 3. A 38.000  Ft.-ot három munkanapon belül, a 24.000 Ft. anyagköltséget a kezdési dátum előtt három munkanappal utalhatod át. Illetve bármilyen egyéb konstrukciót megbeszélhetünk email-ben.
 4. Ha mindez megtörtént, az ajándékutalvány innen letölthető és házilag kinyomtatható.

Írd be, hogy a nyárváró kurzusra jelentkezel!

tanfolyam-jelentkezes

Néhány sztori, és mindenre fény derül!

Volt olyan, hogy a remek ajándékot sikerült egy elfuserált csomagolásba rejtened? És az átadáskor mindjárt ki kellett menteni magad, hogy bocs, tudod milyen ügyetlen vagyok? A csomagolás nem sikerült a legjobban, de jó szívvel adom. Így folytatod. Erre mi így érvelünk: Majd mi megtanítunk csomagolni! Ugyan! Nem fogok csomagolni! Majd becsomagoltatom az üzletben! Szinte hallom is az ellenérvet. De nem mindent csomagolnak be az üzletben, és nem is abba a csomagolóanyagba, ami neked vagy főleg a megajándékozottnak tetszik. Na, és az a csomag úgy fog festeni, mintha az üzlet ajándékát adnád át, nem a tiédet. Hiszen éppen a te és a megajándékozott személyiségének nincs nyoma a csomagoláson. Te azonban hamarosan egyedi, a megajándékozott számára legkedvesebb kézműves szintű csomagolásban tudod majd prezentálni az ajándékaidat!

Nézzünk egy másik sztorit! Jön az év vége, megilleti egy csokor virág az osztályfőnököt, az angoltanárt, aki mégsem buktatta meg a gyereket, jön a ballagás stb. stb.. Aztán ugye ott vannak a családi évfordulók. Vagy egy parti. Nálunk megtanulsz csokrot kötni. A virág, a kellék rendkívül drága manapság. Talán te is észre fogod venni abból hogy a részvételi díj majdnem felét az anyagköltség viszi el. És még mindig hol van mindez a bolti ártól! De tanáraink segítségével olyan szintre fogsz eljutni, hogy három szál virágból is elő fogod varázsolni a világ legszebb bukétáját, aminek értékét ránézésre is négy számjegyűre fogják becsülni. Mellé mindjárt elmondod a vágott virágok gondozására vonatkozó tudnivalókat, amiket tanárainktól tanultál.  És ki ne örülne egy exkluzív, hosszan tartó csokornak, ami, míg el nem hervad, téged dicsér?

tűzött csokor

Tűzött csokor

Egy újabb történet! Vendégek jönnek ilyen-olyan alkalomból, külföldről, belföldről, barátok, kollégák, családtagok. Főzöl-sütsz már több napja. Az ízletes étel emléke mennyivel mélyebb benyomást hagy, mennyivel több dicséretet kaphatsz, ha a szervírozásra is odafigyelsz! Ennek pedig fontos része az asztaldísz, az egyedi szalvétagyűrű is. Mindenki szívesebben, hosszabban fog visszaemlékezni akár a birka pörköltedre is, ha egy stílusában illó terítékkel várod a vendégeket, akik rusztikus asztaldísz körül ülve fogyasztják a remekül sikerült eledelt, jó bor kíséretében!

Na hagyjuk ki azt sem, hogy tartós száraz virágokkal, kellékekkel dekorálhatod otthonod. A száraz készítményeket pedig kis átalakítással többször is, különböző alkalmakkor felhasználhatod.

Hamarosan magad oldod meg ezeket a feladatokat. Mégpedig úgy, hogy közben élvezheted az alkotás örömét. Ja, hogy még spóroltál is azzal, hogy nem készen vásároltad a dekorációt, a virágcsokorra valót pedig a piacon szerezted be? Az csak a ráadás!

Csak néhány példát említettünk, de több oldalnyit sorolhatnánk, amiből rájöhetsz, hogy végre találtál egy hasznos tanfolyamot, ahol kiélheted kreativitásodat, és ami idővel behozza az árát. Megtanulhatod a csokorkészítés alapvető mesterfogásait, megtanulhatsz fonott, fűzött és tűzött dekorációkat készíteni, betekintést nyerhetsz a száraz dísz készítésének praktikáiba, megismerkedhetsz a hidegen és melegen ragasztott készítmények előállításával, a koszorúkészítése alapjaival, a szimbolikus virágkötészeti alkotások elkészítésével. Hallgatóink az ország egész területéről, valamint Szlovákiából is érkeznek.

csoportkép 2017. május

Csoportkép Fekete Szabival, 2017. május.

Mit mondanak hallgatóink?

Az még kimaradt, hogy elmondjam, annyira megszerettem a virágkötészetet, hogy nem múlhat el nap, hogy ne készítsek valamit! Nem tudom, mi lesz ebből! Köszönhetem annak, hogy nem indult el a hétvégi spanyol tanfolyam és régi vágyamnak engedtem. Azóta a szunnyadó egyik énem nagyon felébredt! Köszönöm!!
Sz. Zsuzsa

Nagyon köszönöm a tanfolyamot, számomra sokat adott,bepillanthattam a virágkötés lényegébe, azt, hogy minden csokorban benne van annak a lelke, aki készíti, kioldja a feszültséget, elfelejtheted a gondjaidat, bánatot de feltölt és más dimenzióba emel.Köszönöm, hogy nem sajnáltad az energiát, az odaadásodat és a türelmedet !!! Tanárként jó volt tapasztalni, hogy nem szorosan csak az adott témát dolgoztad fel, hanem sok új információval a téma hátterét is bemutattad. Nagyszerű volt, hogy kibontakoztathattuk a fantáziánkat.
Köszönöm a magam és jó néhánunk nevében!!!
Remélem lesz folytatás én szívesen tanulnék még többet a virágkötészetről!!!!
D. Dusza

… Oly mértékben sikeres volt az elvégzett tanfolyam, hogy azóta beiratkoztam egy OKJ-s képzésre is, amit szintén nagy kedvvel csinálok. Emiatt ma már okafogyottá vált a hobbi szinten való tanulás.
Elvitathatatlan érdemetek, hogy még erősebbé vált a szakma iránti szeretetem, jól és hasznosan töltöttem Veletek az időmet. Szép emlékeim vannak, nagyon köszönöm.
További hasznos időtöltést kívánva küldöm üdvözletem a “fiúk”-nak is, természetesen Neked is!
S. Márta

Köszönöm az elmúlt hónapot, számomra nagyon élvezetes, és hasznos volt. Remélem lesz alkalmam, hogy még tovább fejlődjek, persze sok-sok gyakorlással. Büszkén mutogatom a szép oklevelemet is!
Köszönettel I. Krisztina

A nejem jár oda. Nagyon boldogságos az egész neki. Köszi. Zsolt

Egyéb információk

Keress minket a FaceBook-on is: virágkötés

Irány a kertlap Kertészeti Webáruház

Iratkozz fel a tanfolyamainkról és programjainkról is informáló hírlevelünkre!

E-mail cím:*