Irány a Kittenberger Élménykert

Egynapos buszos program

A Kittenberger kerteket nézd meg a kertlap.hu kertbarátaival! Idegenvezetéssel nem szolgálunk, de jó hangulattal, szakemberrel, akitől kérdezni lehet, házi pálinkával és pogácsával igen!

Mintakert látogatás dr. Fekete Szabolcs vezetésével, egynapos buszos program keretében.

A 2016-os kirándulásunkon készült fotók: Kittenberger Garten

1. Indulás

Indulás 2017. június 17-én reggel 7-kor a Kongresszusi Központ parkolója elől.
Irány: Budapest-Schiltern-Budapest Lehetőség van az autópálya melletti benzinkutaknál csatlakozni hozzánk. Erre az igényt jelentkezéskor írd meg!
Utazás Bécsbe egy rövid pihenővel.

2. A helyszín

Cím:
Kittenberger Erlebnisgarten
Laabergstrasse 15, 3553 Schiltern

Honlap:
www.kittenberger.at; Link ajánló: http://www.szeplak.hu/kert-es-okologia/66

Kirándulás, Kittenberger kertek, 2016.

A Kittenberger család 30 éve folyamatosan tervezi és alakítja a 2,2 ha-os, élménykertnek nevezett témagyűjteményt. – Írja a zoldmuves.hu. Mintakerteknek is hívhatnánk, de ennél jóval többet akar nyújtani, és többet is nyújt az Ausztria szerte ismert, több mint 30 különböző egységet magába foglaló kert.

A látogató nem unatkozik: egymásba fonódóan változatos dombokon, kapukon, medencék mellett, rózsák között sétálhat 40 kertben, akár egy egész napon keresztül is. Évről évre újabb ötletekkel gazdagítják a kertet. A bejáratnál rögtön eldönthetjük, hogy keleti irányba, a japánkert felé induljunk-e el, avagy nyugatra, a toszkán kert legyen az első célpontunk. Középen a kert szíve, egy zöld aréna található, ahol komolyzenei koncerteket, kabaréesteket rendeznek, illetve szabadtéri esküvőknek is helyet ad. Nyáron tízezer fajta rózsa örvendeztet meg virágaival.

Kerti témák:

 1. Japánkert
 2. Toszkán kert
 3. Aréna
 4. Gyerekvilág a természetben
 5. Kísérletek kertje
 6. „Elégedett vagyok” kert
 7. Klemátisz-kert
 8. Fürdőtó biotóp
 9. Kert a fák alatt
 10. Fűkert
 11. A tűz kertje
 12. Szivárványkert
 13. A Nap háza
 14. Egészség vízkert
 15. Wellness kert
 16. Az erő helye
 17. Művészkert
 18. Labirintus – a közép megtalálása
 19. Rózsakert
 20. Lengőkert
 21. Borospince
 22. Parasztkert
 23. Fűszerspirál
 24. Kert a Feng Shui szerint

Az élménykertek fizikai, lelki és szellemi síkon is kínálnak „élményt”. Közülük az „erő helye” az a kert, amely a leginkább elgondolkodtatja a látogatót. Óriási, talán a világ legnagyobb fűszerspirálján sétálhatsz körbe, séta közben mintegy háromezer gyógy- és fűszernövényt csodálhatsz meg. Egy spirálvonalon haladva különböző idézetek, mondások olvashatóak kis táblákon elhelyezve. Egy gyöngyszem közülük: „Ha boldog akarsz lenni egy napig – iszol egyet. Ha boldog akarsz lenni egy évig, megházasodsz. Ha egy életen át boldog akarsz lenni, teremtesz egy kertet és kertész leszel.”

az “Üvegház” éteremben meg lehet enni, inni. A hozzá kapcsolódó kertészeti áruházban pedig tízerer növény és kerti dekoráció között válogathatsz.

gyógynövénykert

3. program: séta a kertben

Az élménykert körüljárása dr. Fekete Szabolcs vezetéssel. Tervezett időintervallum: 11-14 óra.
Utána szabad program.

Indulás vissza Budapestre 17 órakor, érkezés Budapestre kb. 22 órakor. Ha lekési az visszaindulást, akkor meg kell oldania a hazajutást. De ilyen még sosem fordult elő!

Jelentkezés, költségek, kapcsolat

Részvételi díj: 12.000 Ft/fő (útiköltség, szakember vezetése a kertben). Az összeget számla ellenében kérjük átutalni a Farmart Kft. részére a 11709002-20599461 számlaszámra. + a belépődíj: 9.9 EURO.

Jelentkezni névvel, a veled utazó személyek számával, 1 telefonszámmal (akivel a kapcsolatot tartjuk), 1 számlázási címmel (aki befizeti a részvételi díjat, annak a címére van szükség) az info@kertlap.hu címre küldött email-ben lehet. A jelentkezést csak a részvételi díj átutalásával tekintjük véglegesnek! Miután a busz befogadóképessége véges (maximum 53 fős), a helyfoglalás az részvételi díj utalásának függvényében történik.

 1. Először jelentkezz, de ne  utalj semmit!
 2. Megerősítő információt kapsz az árat és a férőhelyet illetően.
 3. A pénz utalása, befizetése előtt tájékozódj fizetési feltételeinkről!
 4. Utald át a fejenkénti 12.000 Ft.- részvételi díjat, ezzel lefoglaljuk a helyet (helyeket) a buszban.
 5. Az utalásról számlát kapsz email-ben, amelyben megadjuk, hogy hol fogsz ülni a buszban. A busz feltöltése a jelentkezések időrendi sorrendjében történik.

Várjuk  jelentkezésed!

Szabad helyek száma: 40 fő

Hallgatói vélemény

Köszönjük a szép utat, gyönyörűket láttunk, sokat tanultunk! Köszönet Szabolcsnak is!

séta a Kittenberger élménykertben

Tetszett ez a cikk? Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé? Iratkozz fel a Kertlap Magazin hírlevelére!
E-mail cím:*